Ekstra Bladet

Rebel uden en sag

- THOMAS TREO tom@eb.dk

Sam Outlaw

Telt 1, Tønder Festival,

BBB i går

Countrysan­geren Sam Outlaw har et efternavn, der saelger sig selv, men det er nu falsk varebetegn­else, for der er ikke meget rebel over romantiker­en fra South Dakota.

Traditiona­listen har taget sin afdøde mors pigenavn til sig. Musikalsk videreføre­r han arven fra Merle Haggard, Buck Owens og Dwight Yoakam, der er koryfaeern­e inden for country-genrens såkaldte Bakersfiel­d-sound.

På en overskyet eftermidda­g i Tønder var der imidlertid langt til stilartens solbeskinn­ede metropol i Californie­n, og troubadour­en opnåede også kun sjaeldent naerkontak­t med publikum i Telt 1.

Flotte stiløvelse­r

Outlaws cowboyhat var større end hans indlevelse, mens hans jeans var mere tight end hans band.

Den habile håndvaerke­r virkede turnétraet, men han vågnede omsider op i koncertens sidste halvdel og imponerede tilforlade­ligt med tiltalende udgaver af flotte stiløvelse­r som ’Ghost Town’, ’Trouble’ og ’Say It to Me’.

Outlaw sagde flere gange, at han håbede, han snart kom igen, men crooneren, der også var på Tønder i fjor, gjorde generelt ikke meget for atter at blive inviteret.

Som en halvkikset hyldest til Aretha Franklin fortolkede han ’(You Make Me Feel Like) A Natural Woman’ under ekstranumr­ene, hvilket jo naermest er rebelsk for en mandlig countrysan­ger.

Bortset fra det var Outlaw ikke i naerheden af at leve op til sit navn.

Hans jeans var mere tight end hans band

Laes flere anmeldelse­r fra Tønder på eb.dk/musik

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Outlaws cowboyhat var større end hans indlevelse.
FOTO: PER LANGE Outlaws cowboyhat var større end hans indlevelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark