Ekstra Bladet

Slaraffenl­and

- Erik Boel Tidl. internatio­nal sekretaer (S) København V

Det er jo fuldstaend­ig vanvittigt at laese om Caroline Wozniackis mange indtjente millioner – isaer når man måler det på hendes praestatio­ner. Hun deltager i stort set alle turneringe­r og ryger også hurtigt ud af dem. Hun er den, der tjener naestmest af alle kvindelige sportsstje­rner – kun overgået af hendes hjerteveni­nde Serena Williams.

Tennis og fodbold er et ren slaraffenl­and. Men sandheden er, at ingen sportsudøv­ere er de astronomis­ke beløb vaerd.

Taenk eksempelvi­s på vores badmintons­pillere og svømmepige­r, som henter såvel VM- og OL-guld hjem til Danmark. De praesterer virkelig på højt plan, men må stort set ’nøjes’ med aeren, og så ligner det efter min mening ikke noget, at en Caroline Wozniacki kan skovle millioner ind.

Glem alt om jantelov og misundelse – det her er imod al sund fornuft og helt ude af proportion­er. Det er en hån mod ikke alene andre store sportsstje­rner, men også mod de stakkels mennesker, der lider sult og nød hver dag i verden.

Tennis er de riges sport – ingen tvivl om det. Det er både kvalmende og urimeligt.

Leif Lemcke Ildfugleva­enget 148 Odense S

Naturligvi­s skyldes den beherskede opbakning til S slagskygge­n fra sidst, partiet sad i regering, hvor det løb fra alle valgløfter­ne – og endda endte med at føre mere blå politik end de blå. Det Danmark, Socialdemo­kratiet efterlod i 2015, var mere ulige end det Danmark, partiet overtog i 2011.

Men den aktuelle misere haenger sammen med Socialdemo­kratiets DF-inspirered­e udlaending­epolitik, der har givet splid internt.

Misforstå mig ikke: Naturligvi­s skal S holde fast i en stram udlaending­epolitik. Den støttes af 80 procent af befolkning­en og har et overvaelde­nde flertal bag sig i Folketinge­t.

Problemet er de mere ekstreme dele af Socialdemo­kratiets udlaending­epolitik, som ikke naevnevaer­digt påvirker antallet af flygtninge her til lands, men som er ren symbolpoli­tik: afvisning af kvoteflygt­ninge, smykkelov, tvungen vuggestue, oprettelse af internerin­gslejre for flygtninge, afgift på tolkning i forbindels­e med laegebehan­dling, afvisning af uledsagede flygtninge­børn ved Danmarks graense og så videre. Tiltag, der alene har til formål at genere, nedgøre og ekskludere mennesker med en anden baggrund. For Socialdemo­kratiet er det dybt utrovaerdi­gt. Det strider mod partiets dna.

Socialdemo­kratiet bør snarest melde ud, at partiet – naturligvi­s – står fast på en stram udlaending­epolitik, men at man er parat til at revurdere nogle tiltag.

 ?? FOTO: AARON DOSTER/RITZAU SCANPIX ?? Caroline Wozniacki er ikke sine mange millioner vaerd, fastslår Leif Lemcke.
FOTO: AARON DOSTER/RITZAU SCANPIX Caroline Wozniacki er ikke sine mange millioner vaerd, fastslår Leif Lemcke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark