Ekstra Bladet

Zorniger famler

- STIG TØFTING EKSTRA BLADETS FODBOLD-EKSPERT

fået roterende HAR ALEXANDER ZORNIGER fis i kasketten? Nej, det har han selvfølgel­ig ikke, men jeg undrer mig alligevel over tyskeren – og den måde, han roterer sine spillere på.

De flyver ud og ind af holdet – og aendringer­ne fra kamp til kamp er store. Også for store. Fire-fem-seks aendringer har ikke vaeret noget saersyn, og senest i kampen mod Genk var der også fem aendringer i forhold til kampen mod Esbjerg.

Superliga-starten har vaeret haltende, og inden Esbjerg-kampen sad jeg med en klar fornemmels­e af, at Brøndby havde fået flere point, end de havde fortjent.

har de mange HELT GRUNDLAEGG­ENDE aendringer vaeret ødelaeggen­de for Brøndby, og ja, det kan vaere nødvendigt at rotere, hvis man står midt i et hårdt program med masser af kampe, men det er slet ikke tilfaeldet for Brøndby.

De har spillet tre Europa Cupkampe, og saesonen er lige gået i gang, så det er forhåbentl­ig ikke for at spare spillere. Det vil vaere helt latterligt, hvis den forklaring bliver hevet frem.

Tvaertimod burde det have vaeret vigtigt for Alexander Zorniger at have fået noget kontinuite­t på holdet og fortsaette det sammentømr­ede hold fra sidste saeson.

han have nøjes RET BESET KUNNE med at skifte på tre pladser, nemlig målmand, defensiv midtbane og angreb. Her forsvandt Rønnow, Nørgaard og Pukki, mens Marvin Schwabe, Josip Radoševic og Ante Erceg er de direkte afløsere.

Det havde også gjort det nemmere for spillere som Kaiser, Kabongo, Uhre og Gammelby at blive sluset stille og roligt ind på holdet, hvis Zorniger havde fortsat med spillerne fra sidste saeson.

Det ser ganske enkelt ud til, at Zorniger famler og leder efter sin ideal-opstilling, og han har ikke før roteret så meget på holdet i sin Brøndby-tid.

Nu står han med usammenhae­ngende trup, der endnu ikke har taget Zorniger-stilen til sig, og han vil opleve klubber, der ligesom Esbjerg, opdager, at ’hov, så farlige er Brøndby altså heller ikke’, og vil prøve at spille med dem

havde han fuldstaend­ig

I SIDSTE SAESON styr på startopsti­llingen gennem hele saesonen. Der var en eller to ekstra spillere til hver kaede, der kunne komme i spil, men i denne saeson bliver alle kortene kastet på bordet. Det har skabt usikkerhed på banen, og det har betydet, at Brøndby-spillerne ikke har haft den samme indbyrdes forståelse på banen for, hvordan man skal spille. Det aggressive pres og den hurtige boldomgang er faldet i niveau, mens antallet af fejl er eksplodere­t i modsat retning.

Efter Esbjerg-nederlaget så Zorniger da også ud, som om han havde bidt i verdens største citron – og her skal han passe på.

ikke lade JEG KUNNE I HVERT FALD vaere med at taenke på, at han gerne ville tørre tingenes tilstand af på spillerne og klubben.

Han talte også om, at de nye spillere ikke kunne spille det system, han gerne ville ha’. Jamen, hallo! Det er vel ham og Troels Bech, der har hentet spillerne til klubben.

Jeg siger ikke, at han gik over stregen i forhold til sine spillere, men han skal bare huske på, at de spillere, han giver en over nakken på tv, er de samme mennesker, der skal redde hans røv med resultater på banen, når det braender på.

fra min egen tid, JEG KAN DA HUSKE at villighede­n til at løbe en ekstra meter falder voldsomt, hvis traeneren går over stregen i forhold til spillerne.

I det hele taget står Alexander Zorniger midt i sin største udfordring som Brøndby-traener. Ja, det tabte mesterskab var et ordentlig drag over nakken, men saesonen sluttede lige efter, og alle var villige til at kigge frem.

Nu står han med usammenhae­ngende trup, der endnu ikke har taget Zorniger-stilen til sig, og han vil opleve klubber, der ligesom Esbjerg, opdager, at ’hov, så farlige er Brøndby altså heller ikke’, og vil prøve at spille med dem.

over, AT ZORNIGER STADIG MUKKER at Christian Nørgaard blev solgt, er også helt ude i hampen. Sådan er gamet i Danmark.

Her bliver spillere solgt til udlandet, når tilbuddet er godt nok – og det burde tyskeren også vide efter så lang tid i Superligae­n, selvom han først føler det på egen krop nu, hvor succesen gør, at Brøndbys spillere er interessan­te.

Kritikerne af Brøndby vil også kunne spørge, om det bare er nogle udenlandsk­e overskudsv­arer, der bliver hentet ind, og det saetter også Zorniger under pres. Tag eksempelvi­s Dominik Kaiser, som Zorniger har rost og presset for, at Brøndby skulle hente ham. Indtil videre har han slet ikke vaeret god nok, men Zorniger vil gerne have ham til at fungere, og derfor spiller han.

for Alexander NU VENTER VENDSYSSEL Zorniger og Brøndby – og selvom det burde vaere en overkommel­ig opgave, så er Brøndby såret. To nederlag i traek i Superligae­n og en rundbarber­ing i Genk trods et par gode perioder må ganske enkelt gøre ondt.

Modgangen har ramt Brøndby, så det er i hvert fald nu, at Zorniger skal bevise, hvad han kan – og hvad han er lavet af.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Har skabt usikkerhed­I sidste saeson havde Alexander Zorniger fuldstaend­ig styr på startopsti­llingen gennem hele saesonen, men i denne saeson bliver alle kortene kastet på bordet. Det har skabt usikkerhed på banen, og det har betydet, at Brøndby-spillerne ikke har haft den samme indbyrdes forståelse, mener Stig Tøfting.
FOTO: JENS DRESLING Har skabt usikkerhed­I sidste saeson havde Alexander Zorniger fuldstaend­ig styr på startopsti­llingen gennem hele saesonen, men i denne saeson bliver alle kortene kastet på bordet. Det har skabt usikkerhed på banen, og det har betydet, at Brøndby-spillerne ikke har haft den samme indbyrdes forståelse, mener Stig Tøfting.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark