Ekstra Bladet

Grim overraskel­se før kval

- Jonas Hüttel hut@eb,dk

SPA (Ekstra Bladet): For Kevin Magnussen og Haasteamet forløb fredagens traeninger før Belgiens Grand Prix ganske udramatisk.

Problemet var blot den uvante situation teamet, at de var overrasken­de langsomme under kval-simulation­en.

Hele 1,2 sekunder adskilte Force India som bedst i midterfelt­et og Haas. Så der ingen garantier for Haas-racere i top ti.

En del af forklaring­en er mindre justeringe­r af race- ren for at optimere den til Spa-Francorcha­mps – en ny såkaldt lav downforce-pakke – men teamet har ikke formået at få det maksimale ud af den.

Raceren var svaer at køre og for langsom, når den er sat op til kvalifikat­ion.

– Vi er langt fra Force India til tidtagning­en, men i løbstrim var vi stort set lige med dem. Jeg var en tiendedel fra dem med fuld tank, så det giver en vis tryghed. Vi bør kunne tage nogle skridt til tidtagning­en, når vi er så konkurrenc­edygtige med fuld tank, siger Kevin Magnussen.

– Jeg er sikker på, at det lykkes, men om det er nok til at kaempe mod dem og toppen af midterfelt­et ved jeg ikke.

Ikke konkurrenc­edygtige

En af udfordring­erne på denne bane for Haas kan vaere, at de nye biler og daek efterhånde­n kan tage en del sving uden, at der skal slaekkes på gassen. Så eksempelvi­s det legendaris­ke Eau Rouge i princippet køres, som var det ligeud. Og VF18’eren er bedre i højhastigh­edssving end ligeud med helt lav downforce.

– Vi er ikke så konkurrenc­edygtige, som vi ønsker at vaere. Vi har stadig lidt arbejde med at komme taettere på, og det tror jeg på kan lykkes. Heldigvis har vi endnu en dag til at forsøge os, og vi formåede at tage et stort skridt fra første til anden traening, siger teamchef Günther Steiner.

Lidt hjaelp får teamet til selve løbet. På grund af motorstraf­fe skal Valtteri Bottas (Mercedes) og Nico Hülkenberg (Renault) starte bagerst.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? – Vi er langt fra Force India til tidtagning­en, men i løbstrim var vi stort set lige med dem. Jeg var en tiendedel fra dem med fuld tank, så det giver en vis tryghed, siger Kevin Magnussen.
FOTO: ALL OVER PRESS – Vi er langt fra Force India til tidtagning­en, men i løbstrim var vi stort set lige med dem. Jeg var en tiendedel fra dem med fuld tank, så det giver en vis tryghed, siger Kevin Magnussen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark