Ekstra Bladet

VERDENSME STER PÅ SU

IKKE FOR PENGENES SKYLD: Der er ikke meget at tjene på at bokse om en VM-titel langt fra Las Vegas. Men danske Dina Thorslund tager alligevel kampen op i aften

- PETER BAGGE FOTO: ASTRID DALUM Pba@eb.dk

Der er langt fra Las Vegas til Struer.

Og der er en uendeligt masse nuller til forskel på de svimlende pengebeløb, som et navn som Floyd Mayweather kan bokse om i VM-titelkampe i den amerikansk­e spilleby, og på hvad Dina Thorslund kan tjene på at blive ny WBO-verdensmes­ter i super-bantamvaeg­t.

Den 24-årige dansker skal i aften op mod den tre år aeldre mexicaner Yessica Munoz i en titelkamp.

Den er ledig, fordi indehavere­n, Argentinas Daniela Romina Bermudez, afgav den for at gå en klasse op og blive verdensmes­ter i juniorfjer­vaegt.

Bokseren fra Struer har frasagt sig sin midlertidi­ge VM-titel hos det konkurrenc­e forbund WBC. Ikke kun fordi der opstod en ny VMchance – også fordi Stald Sauerland har haft et problem med at få arrangeret en VM-kamp mod kenyanske Fatuma Zarika, som i sin tid afgav titlen på grund af sygdom med et tilsagn om at kunne en ny VM-titelkamp.

Derfor var Dina Thorslund ’kun’ midlertidi­g verdensmes­ter.

– Jeg bokser ikke for pengenes skyld, men for oplevelsen, som jeg kun kan få her og nu. Det her kan ikke lade sig gøre om fem år, siger Dina Thorslund.

Ingen tid til ferie

– Selv om jeg kan blive verdensmes­ter igen, vil det ikke komme til at gå ud over min SU.

– Så store penge er der heller ikke i at bokse, så det vil ikke overskride, hvad jeg må tjene ved siden af, konstatere­de Dina Thorslund, da Ekstra Bladet mødte hende i en pause i en seance til aere for Viasat.

VM-kampen i Struer er hendes usaedvanli­ge sommerferi­ejob. Når kampen er overstået, vil hun ikke smutte en velfortjen­t ferie sydpå og nyde den sommer, som hun mere eller mindre er gået glip ved at traene.

Mandag morgen skal boksepigen vaere tilbage på skolebaenk­en på fysioterap­eutskolen i Holstebro.

Her skal efteråret bortset fra seks ugers undervisni­ng bruges på at skrive bachelorop­gave, så hun i januar kan få eksamensbe­viset.

Godt forberedt

Sommerferi­en har Dina Thorslund tilbragt i traeningsl­okalet i Struer, kun afbrudt en smuttur til England for at traene med nogle dygtige højrefodsb­oksere.

Sådan en type skulle Yessica Munoz vaere, og Dina Thorslund har i omgangskre­dsen af boksere ikke kunne finde andet end venstrefod­sboksere.

En af dem, hun har sparret en del med, er Dennis Ceylan, som ved VM-staevnet i Struer efter to nederlag og en kokainsag vil få en sidste chance mod Levan Tsiklauri fra Georgien.

Hun har også haft fat i en aggressiv hollandsk bokser, der blev hentet til Struer, fordi Dina Thorslund-lejren har en forventnin­g om, at Yessica Munoz vil komme farende ud.

Så store penge er der heller ikke i at bokse, så det vil ikke overskride, hvad jeg må tjene ved siden af

Trodsede traeneren

Det er ellers ikke meget, Dina Thorslund ved om modstander­en, der er noteret for 17 sejre i 19 kampe. Det eneste nederlag er i debuten for fem år siden.

– Min traener har kigget en del på YouTube for at finde noget om min modstander, fortaeller Dina Thorslund, som ikke har aendret meget på sin hverdag op til VMtitelkam­pen.

Der har ikke vaeret noget med at flytte ind på hotel. Hun er blevet boende hjemme i lejlighede­n fem minutter fra bokseringe­n og har dermed trodset eksmanden og traeneren, der faktisk er én og samme person.

De to har sammen den fireårige Adrian, som skal følges i børnehave, og derudover er der hendes hunde, der skal luftes.

– Han var ikke meget for, at jeg selv lavede mad, men jeg har ikke som sidst vaegtprobl­emer.

– Jeg har ikke stået og lavet alle mine livretter. Jeg har laert at passe på, fortaeller Dina Thorslund, som har taenkt sig at dukke op i Struer Energi Park i meget god tid, før det planlagte program med hele 11 kampe går i gang i aften.

Holder fast i hverdagen

Det kan blive lidt af midnatsfor­estilling, inden Dina Thorslund selv kan komme i ringen og bokse om VM-titlen. Inden da skal hun rundt og hilse og familie og venner og ellers bare ’tulle rundt’, som hun selv beskrive tilstanden inden en kamp.

Der kan blive mange, hun skal snakke med, hvis der som til den seneste VMkamp mod den 50-årige Alicia Ashley fra Jamaica vil blive fuldt hus.

Denne gang kan der vaere hele 1600 tilskuere, fordi brandinspe­ktøren har givet tilladelse til 100 ekstra pladser i den intime håndboldha­l.

Byens stolthed

Selv om Dina Thorslund er tilflytter fra Nr. Alslev på Falster, er hun godt på vej til at blive ’byens stolte pige’.

Lige rundt om hjørnet ved Struer Energi Park findes en Morten Andersens Passage. Gadenavnet blev afsløret, da den pensionere­de NFL-stjerne Morten Andersen i slutningen af januar blev hyldet i hjembyen og ved den lejlighed viste bronzebust­en fra NFL’s Hall of Fame frem for bysbørnene.

På en af de bagerste raekker sad ved den lejlighed Dina Thorslund og lyttede interesser­et til Morten Andersens foredrag ved det store hyldestarr­angementet.

Hvis hun i aften kan blive verdensmes­ter igen hos WBO og senere hos det tredje forbund, IBF, kan det vaere, at Struer også en dag vil hylde hende.

– Endnu en VM-titelkamp og så kampen mod Sarah Mahfoud er mine ønsker for fremtiden, siger Dina Thorslund fra byen ved Limfjorden, som i rigtig mange år har måtte leve med B&O's op- og nedture, og hvor man ikke har så meget andet at vaere sammen om.

Struer vil altid vaere langt fra Las Vegas.

Jeg har ikke som sidst vaegtprobl­emer. Jeg har ikke stået og lavet alle mine livretter

 ??  ?? Målrettet– Jeg bokser ikke for pengenes skyld, men for oplevelsen, konstatere­r danske Dina Thorslund, der i aften skal op mod mexicanere­n Yessica Munoz i en titelkamp.
Målrettet– Jeg bokser ikke for pengenes skyld, men for oplevelsen, konstatere­r danske Dina Thorslund, der i aften skal op mod mexicanere­n Yessica Munoz i en titelkamp.
 ??  ?? Dina Thorslund har fået sparring fra blandt andet Holland op til titelkampe­n i aften.
Dina Thorslund har fået sparring fra blandt andet Holland op til titelkampe­n i aften.
 ??  ?? NFL-stjernen Morten Andersen har fået opkaldt en gade efter sig i Struer. Måske kan Dina Thorslund en dag opnå samme aere, hvis hun fortsaette­r sejrsstime­n.
NFL-stjernen Morten Andersen har fået opkaldt en gade efter sig i Struer. Måske kan Dina Thorslund en dag opnå samme aere, hvis hun fortsaette­r sejrsstime­n.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Dina Thorlsund er flyttet fra Falster til Limfjords-byen.
Dina Thorlsund er flyttet fra Falster til Limfjords-byen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark