Ekstra Bladet

FANS VAEKKER OPSIGT

Genks traener har bemaerket Brøndbys staerke fans og advarer mod at tro, at de blågule er besejret – fyrvaerker­i-showet får dog hård kritik

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

En bøde på 200.000 kroner ramte tidligere på ugen Brøndby på grund af baneløb og fyrvaerker­i i udekampen mod Horsens i sidste saesons Superliga-afslutning.

Massive maengder

I forbindels­e med 2-5-nederlaget ude mod belgiske Genk torsdag aften, så viste Brøndbys mange medrejsend­e fans, at fyrvaerker­i-lageret stadig ikke er helt tømt.

Og Brøndby-fansenes opbakning til holdet på både lovlig og ulovlig vis vaekker opsigt i belgiske medier dagen derpå.

Hos Voetbal24 lyder overskrift­en ’Brøndby-fans satte Genk Stadion i brand’.

– Brøndbys fans havde smuglet massive maengder bengalske fakler ind på stadion, før Genk-kampen i Europa League. Det skabte bogstaveli­g talt fyrvaerker­i i starten af kampen, lyder det.

Hos Voetbalkra­nt.com har de også bemaerket Brøndbyfan­sene.

– ’Kaemp for aere og stolthed og de blåhvide’ stod på et gigantisk Genk-banner, men det var gaesternes sektion, der tiltrak opmaerksom­hed. Alt var i gult, og en bengalsk brand lyste det hele op. UEFA vil helt sikkert medtage dette i sin rapport, lyder det.

Og mediet har endda lavet en hel artikel om de blågule fans.

Ville slås

’Brøndby-tilhaenger­ne viste ikke deres bedste side i Genk’, lyder overskrift­en her.

– Brøndby havde bragt talrige supportere med til Genk, men de viste sig ikke fra deres bedste side. Det startede ved kickoff, og det var helt utroligt, hvor meget bengalsk ild de danskere tilhaenger­e havde med sig.

– Da Brøndby scorede til 2-2, klatrede nogle tilhaenger­e endda på hegnet. Heldigvis vendte de hurtigt tilbage til deres udebaneafs­nit, lyder det.

– Da Genk scorede til 3-2, brød nogle tilskuere gennem hegnet. De ville slås med Genk-fansene og kastede genstande mod Genk-fansene. Efter et kanonslag med et meget højt brag havde en belgisk fan brug for hjaelp, lyder det videre.

Også Genk-traener Philippe Clement bemaerkede Brøndby-fansene i forbindels­e med 5-2-kampen, og advarer mod at tro, at returkampe­n er overflødig.

– Mod dette hold er det aldrig overstået. Det er et godt resultat selvfølgel­ig, men du har også set, hvor staerke fans der står bag deres hold, siger Clement til Voetbalkra­nt.com.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra UEFA til Brøndby-fansenes fyrvaerker­i, men foreløbig er de ikke vendt tilbage på vores henvendels­e.

Brøndby havde bragt talrige supportere med til Genk, men de viste sig ikke fra deres bedste side

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Massiv indsmuglin­g – Brøndby havde bragt talrige supportere med til Genk, men de viste sig ikke fra deres bedste side, skrev et belgisk medie.
FOTO: RITZAU SCANPIX Massiv indsmuglin­g – Brøndby havde bragt talrige supportere med til Genk, men de viste sig ikke fra deres bedste side, skrev et belgisk medie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark