Ekstra Bladet

7 gode råd

-

1

TJEK SKAERMEN

Den største svaghed ved billigere mobiltelef­oner er ofte skaermen. Og du kan ikke alene sammenlign­e ved at bruge den opløsning, som skaermen ifølge producente­n har. Taend telefonen, og se om opløsninge­n og lysstyrken er god nok til dig.

2

PRØV TASTERNE

Selvom de fleste telefoner har touch, er der også flere fysiske taster, som kan vaere svaert irriterend­e at leve med, hvis de ikke er lavet ordentligt. De skal derfor have et tjek, inden du køber.

3

VAER REALISTISK

Hvad er dit behov, og lever telefonen op til det? Hvis du alene jagter en mobiltelef­on, der skal kunne ringe og modtage en tekstbeske­d, kan du sagtens finde modeller, der er markant billigere end 2000 kroner. Omvendt kan du godt købe for billigt, hvis din forventnin­g er at få en telefon, der er lige så hurtig og med lige så flot en skaerm som på telefoner til mere end 5000 kroner.

4

SE, HVAD ANDRE MENER

Søg efter anmeldelse­r, som andre brugere har lavet. Hvis brugere anbefaler eller fraråder en model, kan det blive en vigtig rettesnor for dit køb.

5

GLEM FORSIKRING­EN

Vi fraråder normalt at hoppe på tilbuddet om forsikring af et enkelt produkt købt i en elektronik­forretning. Er mobiltelef­onen billig, vil vi kalde det direkte dumt at købe en forsikring. 6

OVERVEJ ET COVER

Husk, at billige mobiltelef­oner typisk ikke er saerligt godt beskyttede mod støv og vand. Et cover kan vaere med til at give en basal beskyttels­e. Også imod, at telefonen tager skade, hvis du taber den. Coveret bør dog ikke koste mere end 250 kroner.

7

HUSK EKSTRA HUKOMMELSE

Overvejer du at tage mange billeder med din nye telefon, er det ikke sikkert, at der er plads nok på telefonen. Heldigvis understøtt­er mange af de billige mobiltelef­oner et eksternt hukommelse­skort. Pas dog på med at købe det i forretning­en, da det tit kan findes meget billigere på nettet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark