Ekstra Bladet

Taet på de lokale i Imlil

-

Det fantastisk­e ved Marokko og i saerdelesh­ed Marrakesh er, at du kan køre ganske få timer fra byen og ende i det mest fantastisk­e bjerglands­kab.

Ved Imlil i Atlasbjerg­ene mod syd er der gode muligheder for vandreture og for at komme i kontakt med marokkaner­e, som ikke hele tiden forsøger at saelge dig noget.

En af turens højdepunkt­er var et besøg i den inderste dals lille landsby, hvor de hverken taler engelsk, fransk eller arabisk – men berbisk. Her henter kvinderne graes i landskabet til aeslerne, og børnene gør mildest talt store øjne, når de ser videooptag­elser fra en koncert i Royal Arena. De vil gerne have besøg på deres skråninger, og så er det altid fascineren­de at opleve, hvor meget man kan få sagt med fagter og imødekomme­nde smil.

Book dit ophold på et vandrehjem, hvor vaerten selv bor. Vores vaert var utrolig venlig og betaenksom. Samtidig er det din chance for at laere noget om landet, kulturen og de marokkansk­e traditione­r. Tag varmt tøj med!

Også selvom du er ved at dø af varme i Marrakech – ellers bliver det nogle ulideligt kolde naetter i bjergene.

Spørg de lokale.

Det er måske et tip, som gaelder mange destinatio­ner. Men lidt vaek fra turistområ­derne kan man komme ganske taet de lokale. Det gaelder i hvert fald Imlil.

 ?? FOTO: JENS EMILSSON ?? Rent-a-donkey er en lukrativ forretning på disse kanter. Her ses undertegne­de med aeslet Younes.
FOTO: JENS EMILSSON Rent-a-donkey er en lukrativ forretning på disse kanter. Her ses undertegne­de med aeslet Younes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark