Ekstra Bladet

SPINDER GULD PÅ

TRAVLHED I KANALERNE: Masser af kunder hos de københavns­ke bådudlejni­ngs-firmaer, der glaedede sig over folkefest på vandet

- FREJ BRAMMING FOTO: PHILIP DAVALI fb@eb.dk

Selvom sommersole­n var langt fra vanlig styrke i går, blev denne lørdag alligevel en usaedvanli­g travl og trafikeret dag på de københavns­ke kanaler.

For med udspring fra Operaen og svømning om Christians­borg var der masser at opleve for de mange bådglade mennesker denne sidste lørdag i august.

Og selvom der sjaeldent er så mange både i vandet på én gang, så har det vaeret en gylden sommer for bådudlejni­ngs-selskabern­e i København. Sommervarm­en har givet branchen en fantastisk saeson med masser af kunder i butikken.

Hos selskabet FriendShip­s Bådudlejni­ng har de eksempelvi­s har haft tre gange så mange kunder som sidste sommer, forklarer Pia Kronborg, som står bag disken i den lille, lyseblå husbåd, hvorfra firmaet udlejer elbåde, der har plads til otte personer.

Så Ekstra Bladet tog en tur på vandet på årets vel nok travleste dag i Københavns kanaler for at tage temperatur­en på vandglaede­n.

– Alle weekender har vaeret voldsomt eftertragt­ede, og folk har booket flere uger i forvejen. Jo laengere sommeren er skredet frem, desto flere bookinger har der vaeret. Og så på en dag som i dag, hvor der også er Red Bull Cliff Diving, har vi selvfølgel­ig også fuldt booket, forklarede en tydeligt tilfreds Pia Kronborg.

Folk har vaeret mere ude

Bjarne Linnesø er direktør hos Duffy Boats, der tilbyder en af de mere eksklusive oplevelser til folk, der gerne vil sejle en tur i Københavns kanaler.

Hos Duffy Boats har man oplevet en forøgelse af bådudlejni­ngen med omkring 20 procent, og det skyldes ifølge Bjarne Linnesø, at danskerne som regel vaelger et af de lidt billigere tilbud, hvis de vil ud på en spontan sejltur.

– Varmen har betydet, at folk har vaeret mere ude, men i forhold til vores både har det ikke betydet så meget. Vores både tilhører et lidt dyrere segment, så folk planlaegge­r turene lidt, siger Bjarne Linnesø, der desuden forklarer, at Duffy Boats’ kunder hovedsagel­igt består af velhavende turister og firmaudflu­gter.

Hos Duffy Boats er bådene overdaekke­de, så de også kan komme ud og sejle, selvom vejret ikke viser sig fra sin bedste side. Desuden er der altid en skipper med på bådene.

Sidste år oplevede Bjarne Linnesø, at mange bookede en båd, fordi de gerne ville overvaere Red Bull Cliff Diving fra Operaen, men sådan forholdt det sig ikke i år.

– Alle vores både er i vandet i weekenden, men det haenger ikke nødvendigv­is sammen med, at der er Cliff Diving. Folk var meget tidligt ude sidste år for at reservere, men ikke i år, oplyser Bjarne Linnesø.

Alle weekender har vaeret voldsomt eftertragt­ede

Vores både tilhører et lidt dyrere segment, så folk planlaegge­r turene lidt

 ??  ?? Vovehalse lokkede Kajen omkring Københavns Havn var sort af mennesker i går eftermidda­g, da 12 vovehalse sprang ud fra Operaen til Red Bull Cliff Diving.
Vovehalse lokkede Kajen omkring Københavns Havn var sort af mennesker i går eftermidda­g, da 12 vovehalse sprang ud fra Operaen til Red Bull Cliff Diving.
 ??  ?? Der var dømt første parket til dem, der havde vaeret kloge nok til at leje en båd.
Der var dømt første parket til dem, der havde vaeret kloge nok til at leje en båd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark