Ekstra Bladet

Også maend på sex-tiltalts lange dødsliste

- KARSTEN GØTTLER kag@eb.dk

Den opsigtsvae­kkende nyhed i går om, at en 22-årig nordjysk mand havde skrevet 17 navne og adresser på en liste over personer, han ville voldtage og/eller draebe, har vakt uro blandt isaer yngre piger i hans omgangskre­ds i Aalborg.

Den unge nordjyde, som stammer fra en mindre by i Vendsyssel, er tiltalt for voldtaegts­forsøg af saerlig farlig karakter og drabsforsø­g. Dels mod en 24-årig kvinde i Aalborg og dels mod 16 øvrige navngivne personer fra en seddel, som blev fundet i hans hjem 2. januar.

Skraemt og bange

’Det er ikke spor rart at taenke på, om ens navn står på listen, blot fordi man har studeret med ham’, som en yngre kvinde skriver i en mail til Ekstra Blandet.

’Jeg har veninder, som er skraemte og bange for, at de står på hans liste’, fortsaette­r kvinden, der ikke vil have sit navn frem.

Men alle personer, som figurerer på navnesedle­n, er blevet afhørt af politiet, oplyser sagens anklager, Dorthe Lysgaard. Hun er tilknyttet Østjylland­s Politi, som har efterforsk­et sagen, fordi Nordjyllan­ds Politis øverste chef, Anne Marie Roum Svendsens, navn står på listen.

– Navneliste­n omfatter også enkelte maend, siger Dorthe Lysgaard.

Under efterforsk­ningen har politiet finkaemmet den 22-åriges computer og fundet store datamaengd­er, som ifølge anklageren understøtt­er tiltalen.

I lejlighede­n har politiet også fundet en økse, ledningsst­rips og en skruetraek­ker, der blev anvendt under overfaldet på den 24årige kvinde. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er der også fundet remedier, som kan bruges til partering af lig. Alle redskabern­e har udløst en tiltale for ulovlig våbenbesid­delse.

Forsvarer: De overdriver

Den 22-åriges forsvarer, Charlotte Møller Larsen, sagde i går til Ritzau, at politiet overdriver betydninge­n af navneliste­n. Den kan også have vaeret til for eksempel planlaegni­ng af indbrud, sagde hun – uden dog at vide, om det var tilfaeldet.

Til Ekstra Bladet sagde forsvarere­n i går, at hendes klient har forklaret politiet formålet med navneliste­n.

– Men hvad det er, må vente til retssagen. Jeg vil ikke sige noget her og nu, som kan påvirke retten, siger Charlotte Møller Larsen til Ekstra Bladet.

Sagen mod den 22-årige er berammet som et naevninget­ing og begynder 12. november ved retten i Aalborg. Den forløber over otte retsdage i november og december.

Det er ikke spor rart at taenke på, om ens navn står på listen, blot fordi man har studeret med ham

To personer i DR Congo, der er blevet behandlet for ebola med et eksperimen­telt laegemidde­l, er blevet kureret. Det oplyser landets sundhedsmy­ndigheder.

Myndighede­rne forsøger at bekraefte, at laegemidle­t spillede en afgørende rolle.

I alt modtager forskellig­e patienter fem forskellig­e laegemidle­r, der alle er på et eksperimen­tel stadie.

 ?? FOTO: BJARNE LUTHCKE ?? Anne Marie Roum Svendsen har måttet overlade anklager-rollen til Dorthe Lysgaard, fordi hun selv står på den anklagedes liste.
FOTO: BJARNE LUTHCKE Anne Marie Roum Svendsen har måttet overlade anklager-rollen til Dorthe Lysgaard, fordi hun selv står på den anklagedes liste.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark