Ekstra Bladet

MACRON FEBEREN

- FOTO: STINE TIDSVILDE FOTO: NANNA NAVNTOFT FOTO: JENS DRESLING FOTO: STINE TIDSVILDE

I morgen kommer den franske praesident, Emmanuel Macron og hans kone, Brigitte, på statsbesøg i Danmark.

Den kun 40-årige franske statsmand stormer som bekendt frem med reformer i hjemlandet, og både han og konen gør indtryk på alle de udenlandsk­e statshoved­er, de møder.

Slyngelstu­en har spurgt en raekke kendte i første parket, hvordan de forbereder sig: Frank Jensen, overborgme­ster, København: – Isaer fru Brigitte ser jeg meget frem til at møde. En rigtig, lille pariserind­e, jeg personligt gerne vil underholde med al min maskuline charme for fulde gardiner. Forhåbentl­ig har hun en af sine meget lårkorte kreationer på, hvis de skal op og have nogle rådhuspand­ekager. Martin Lidegaard, tidl. radikal udenrigsmi­nister: – Jeg gør mentalt klar til at modtage hans tak og beundring med underspill­et elegance . Hans parti, En Marche er jo, som jeg ustandseli­g påpeger, staerkt inspireret, ja naermest en kopi, af Det Radikale Venstre. Jeg vil ryste beskedent på hovedet, når han bukker for mig. Lars Løkke, statsminis­ter:

– Jeg er vild med Frankrig, og Frankrig er vild med mig. Det bliver et par dejlige dage, hvor jeg løfter mig op fra hverdagens pisseirrit­erende småproblem­er. Ligesom mig er han vild med Tours de France, så jeg overvejer at foraere ham et signeret foto fra mine Team Rynkeby-triumfer. Solrun skal underholde Brigitte – de kan jo gå en tur med hundene. ’Vyf vyf’...ha ha! Pia Kjaersgaar­d, Folketinge­ts formand:

– Jeg har taenkt mig at overraekke dem en kagedåse med fotos af den lille havfrue, og den skal vaere fyldt med mine egne, hjemmebagt­e kokosmakro­ner. Makroner til en makron, ikke! Han vil straks notere sig min finesse. Og smagen er helt i top, for jeg river selv kokosmelet og bruger kun friske aeg fra ...(stoppet brutalt af redaktione­n).

 ?? FOTO: AP ?? I morgen kommer den franske praesident, Emmanuel Macron og hans kone, Brigitte, på statsbesøg i Danmark.
FOTO: AP I morgen kommer den franske praesident, Emmanuel Macron og hans kone, Brigitte, på statsbesøg i Danmark.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark