Ekstra Bladet

Trues på sit levebrød

- KARSTEN GØTTLER FOTO: ANDERS BROHUS kag@eb.dk

To indbrud, haervaerk og to påsatte brande har på det seneste skabt vrede blandt stamkunder­ne i Byens Pølsevogn på Koldingvej i det sydlige Vejle.

Siden forrige søndag har stedet vaeret lukket land for pølsemor Jane Pedersens trofaste kunder. Isaer stamkunder­ne er vrede over, at deres ellers populaere lille fristed igen og igen bliver saboteret.

Nu forsøger politiet at finde ud af, hvorfor Byens Pølsevogn åbenbart skal ødelaegges – og ikke mindst hvem der står bag. Isaer bagsiden af Byens Pølsevogn er medtaget af brand. Forsiden derimod er stort set intakt.

Men indtil videre kan der hverken langes hotdogs eller to ristede med det hele over disken. Og det kan blive en kostbar ferie i utide for den 54-årige pølsemutte­r, som har forpagtet pølsevogne­n.

Personligt tab

– Alt er lukket og forseglet, indtil politiet er faerdige med deres undersøgel­ser. Jeg taber penge hver eneste dag, og oven i det hele kommer så udgifterne til nyt inventar, fortaeller Jane Pedersen.

Hun skønner selv, at brandene og haervaerke­t i forbindels­e med indbrudden­e kommer til at koste hende 150.000 kroner eller mere. Penge, som bliver svaere at finde ud af en omsaetning på 30.00040.000 kroner om ugen.

– Jeg har ingen anelse om, hvem der har sat ild på. Jeg går ikke og laegger mig ud med folk, fortaeller Jane.

– Heller ikke med dem, der plejer at få kredit. Men desvaerre er kreditlist­en også braendt.

Hårdt ramt

De seneste par uger har der vaeret to indbrud og to brande i den lille hvide pølsepavil­lon taet på toppen af Koldingvej, hvor nabolagets røde boligblokk­e for tiden er rømmet på grund af renovering.

– Normalt ville der jo vaere lejere i blokkene, og måske ville der så også have vaeret et vidne. Men i øjeblikket er her helt stille, fordi alle beboerne bliver genhuset, indtil deres lejlighede­r er blevet moderniser­et, fortaeller Jane Pedersen.

En kreds af stamkunder hos Byens Pølsevogn er mødt op for at give deres støtte til Jane Pedersen. At dømme efter den gaengse størrelse – XL plus det løse – har hun kraeset godt for vennerne.

Som en bartender

– Vi kan ikke undvaere Jane og hendes gode humør, siger Kim Bøgh Andersen – gam- mel ven af Jane Pedersen.

– Hun er ligesom en bartender, der laegger øre til alt muligt. Jeg har svaert ved at tro, hun kan have hidset nogen så meget op, at de vil hende noget ondt. Nej, det må vaere én, der vil se ildebrand, siger Kim Bøgh Andersen.

En anden stabil

Jan Andersen, siger:

– Kun en syg person kan finde på sådan noget. Heldigvis er der der kun sket materiel skade. kunde,

Udelukker drengestre­ger

Alle er enige om at udelukke drengestre­ger.

– Nej, det her er helt bevidste handlinger, siger Thomas Pedersen, der med Janes ord 'laegger en paen del af sin løn' hos hende.

Når politiet har frigivet brandstede­t, kommer turen til forsikring­sselskabet. Men først om nogle uger, måske måneder, kan Jane Pedersen igen fyre op under de ristede fra Steff´s. I mellemtide­n har hun overvejet at leje en mobil pølsevogn med indbygget fodkulde ad libitum.

– Jeg har ikke taenkt mig at laegge op. Gør jeg det, har de onde kraefter jo vundet, siger hun.

Jeg taber penge hver eneste dag, og oven i det hele kommer så udgifterne til nyt inventar

 ??  ?? Pølsemutte­r Jane Pedersen: – Jeg har ingen anelse om, hvem der synes, at jeg skal ned med nakken. Mig bekendt har jeg kun afvist en enkelt kunde, og det var en svaert bedugget kvinde for over et halvt år siden.
Pølsemutte­r Jane Pedersen: – Jeg har ingen anelse om, hvem der synes, at jeg skal ned med nakken. Mig bekendt har jeg kun afvist en enkelt kunde, og det var en svaert bedugget kvinde for over et halvt år siden.
 ??  ?? – De skal fandeme ikke kommer her og braende vores pølsevogn af. Vi passer på vores pølsemor, siger Jan Andersen (tv.) til Jane Pedersen. Han bakkes op af Kim Bøgh Andersen og Thomas Pedersen.
– De skal fandeme ikke kommer her og braende vores pølsevogn af. Vi passer på vores pølsemor, siger Jan Andersen (tv.) til Jane Pedersen. Han bakkes op af Kim Bøgh Andersen og Thomas Pedersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark