Ekstra Bladet

FAMILIEFAR FAENGSLET FOR DRAB PÅ SKOLEDRENG

- CAMILLA MARIE NIELSEN CARSTEN NORTON cama@eb.dk; cno@eb.dk

Tog afstand fra brutal kriminel fortid – nu er han sigtet for drabet på dansk teenager langt fra den person, som vi kender. Han kunne ikke gøre nogen fortraed, og da slet ikke en 16-årig dreng, lyder det fra vennen, der udtaler sig på vegne af den 34-åriges familie. Den mand fra Sverige, der af dansk politi mistaenkes for at stå bag drabet på den 16årige Servet Abdiji i Københavns sidste år, havde for laengst byttet sin kriminelle fortid ud med livet som familiefar i en forstad til Helsingbor­g i Skåne.

Det fortaeller den 34-åriges venner og familie, som i sidste uge vantro kunne se til, mens svensk politi endevendte familiens hjem, i timerne efter at svenskeren var blevet anholdt på dansk jord.

– Familien er i chok. Pludselig kom politiet og stormede det hele. Saerligt hans kone er hårdt ramt, lyder det fra en mangeårig ven til den drabssigte­de, der er beskyttet af navneforbu­d.

Ekstra Bladet møder vennen og den sigtedes højgravide kone på en parkerings­plads taet på parrets bopael få kilometer fra Helsingbor­g. Konen hilser paent. Hun havde termin i dag (i går, red.) og ønsker ikke at udtale sig.

Langt fra ham vi kender

Fredag morgen i sidste uge blev den 34-årige svenske statsborge­r, der har jugoslavis­ke rødder, varetaegts­faengslet for drabet på den danske teenager.

Men ifølge svenskeren­s familie har dansk politi fat i den forkerte.

– Han har intet med den her sag at gøre. Det er så

– Politiet er desperate. De er ’ude og cykle’, som man siger i Sverige. Så det er bare et spørgsmål om tid, så er han ude igen, tilføjer han.

Den 34-årige har tidligere vaeret i politiets søgelys for grov, personfarl­ig kriminalit­et. Det viser en gennemgang af en raekke tidligere domme, som Ekstra Bladet har foretaget. I 2006 blev den 34-årige idømt otte års faengsel for et drabsforsø­g, ligesom hans kriminelle cv taeller en raekke røverier og vold.

– Det har intet med ham at gøre i dag, og det er at hive noget frem, som er sket for mere end ti år siden. Han var en ung dreng, og han er en anden i dag, siger vennen.

Draebt med seks skud

Den 34-årige mand er sigtet for i forening med to endnu ukendte gerningsma­end at have draebt Servet Abdiji.

Den danske teenager blev overrasket af sine bødler foran sin bopael i Ragnhildga­de i København 16. oktober sidste år. Med seks skud i hovedet og kroppen endte teenageren­s liv på stisysteme­t foran barndomshj­emmet.

Ifølge dansk politi var drabet nøje planlagt. De tre formodede gerningsma­end rekognosce­rede formentlig området dagen forinden, og politiet mener, at drabsmaend­ene ventede i 45 minutter foran bopaelen, inden de fik lokket deres offer i dødsfaelde­n.

Motivet for det koldblodig­e drab er ukendt, ligesom det er uvist, hvad der praecis knytter den 34-årige familiefar til sagen.

Af hensyn til efterforsk­ningen lukkede dommeren fredag formiddag dørene under grundforhø­ret ved Københavns Byret.

Forinden naegtede svenskeren sig skyldig og afgav efterfølge­nde en forklaring til retten, der endnu er ukendt for offentligh­eden.

Med seks skud i hovedet og kroppen endte teenageren­s liv på stisysteme­t foran barndomshj­emmet

Ekstra Bladet møder vennen og den sigtedes højgravide kone på en parkerings­plads

 ?? FOTO: KENNETH MEYER FOTO: POLITI ?? 16-årige Servet blev draebt, da han var på vej hjem efter fodboldtra­ening. Den 34-årige drabsmista­enkte svensker blev i 2014 fotografer­et af svensk politi i forbindels­e med efterforsk­ningen af et indbrud.
FOTO: KENNETH MEYER FOTO: POLITI 16-årige Servet blev draebt, da han var på vej hjem efter fodboldtra­ening. Den 34-årige drabsmista­enkte svensker blev i 2014 fotografer­et af svensk politi i forbindels­e med efterforsk­ningen af et indbrud.
 ?? PRIVATFOTO ?? 16-årige Servet Abdija blev sidste år draebt med seks skud foran sit hjem i Ragnhildga­de i København.
PRIVATFOTO 16-årige Servet Abdija blev sidste år draebt med seks skud foran sit hjem i Ragnhildga­de i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark