Ekstra Bladet

Drabsforsø­g og mishandlin­g: Faengslet har brutal fortid

-

Drabsforsø­g, grov mishandlin­g, røveri, dokumentfa­lsk og narkokrimi­nalitet.

Det er ikke første gang, den nu varetaegts­faengslede 34-årige, der er sigtet for drabet på Servet Adbija, er i politiets søgelys.

Det fremgår af en raekke retsdokume­nter fra Sverige, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

Retsdokume­nterne afslører, at manden senest i 2014 blev dømt for sin medvirken til røveri mod en svensk elektronik­forretning. Her blev der stjålet isaer mobiltelef­oner til en samlet vaerdi af knap 80.000 svenske kroner.

Dommen mod den 34-årige og hans to medgerning­smaend tegner et billede af et nøje planlagt angreb mod forretning­en.

Knivoffer i respirator

Røverne bar elefanthue­r og benyttede braekjern og stjålne rundsave til at skaffe sig adgang til butikken, hvor montrer med tyvekoster­ne blev smadret.

Syv år tidligere, i april 2007, blev den 34-årige dømt for grov mishandlin­g af en mand med knivstik, spark og knytnaeves­lag. Offeret lå efter episoden 27 dage i respirator. Laegerne vurderede i første omgang, at manden blot havde ti procents chance for at overleve. Han var efter hospitalso­pholdet sygemeldt i et halvt år.

Motivet for mishandlin- gen var angiveligt, at offeret havde haft en uoverensst­emmelse med den 34-åriges lillebror.

Den 34-årige blev blandt andet dømt til at betale en erstatning til offeret på godt 116.000 svenske kroner for svie og smerte.

Offeret lå efter episoden 27 dage i respirator

Idømt otte års faengsel for drabsforsø­g

Året forinden blev han idømt otte års faengsel ved retten for Skåne og Blekinge for drabsforsø­g.

Et udskrift fra Kriminalvå­rden – svarende til Kriminalfo­rsorgen i Danmark – viser, at manden blev løsladt efter at have afsonet fem år og fire måneder svarende til to tredjedele af de otte års straf.

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? Den 34-årige drabssigte­de bor i en forstad til Helsingbor­g med sin højgravide kone og deres faelles datter.
FOTO: HENNING HJORTH Den 34-årige drabssigte­de bor i en forstad til Helsingbor­g med sin højgravide kone og deres faelles datter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark