Ekstra Bladet

FOR HURTIG PÅ AFTRAEKKER­EN

’Skyd på flygtninge for at ramme’ – sådan lød opfordring­en fra DF’s formand for Integratio­nsudvalget i Faxe til spansk politi. I går blev han tvunget til at traekke sig

- PER MATHIESSEN JAMES KRISTOFFER MILES pma@eb.dk; jkm@eb.dk

Dansk Folkeparti­s formand for Beskaeftig­elses- og Integratio­nsudvalget i Faxe byråd, Steen Petersen, var lidt for hurtig på aftraekker­en, da han søndag på hele udvalgets vegne i et Facebookop­slag opfordrede spansk politi til at skyde flygtninge og migranter, der ankommer fra Afrika.

På mandagens møde i kommunens Beskaeftig­elsesog Integratio­nsudvalg blev han nemlig tvunget til at traekke sig som formand. Det oplyser Knud Erik Hansen, der er medlem af Beskaeftig­elses– og Integratio­nsudvalget for Socialdemo­kratiet, til Ekstra Bladet.

– Det var nok en kombinatio­n af omtalen på de landsdaekk­ende medier og pres fra DF-toppen, som gjorde udslaget, siger Knud Erik Hansen.

Krav fra S og V

Han havde sammen med de øvrige S-medlemmer af udvalget på forhånd kraevet, at den skydeglade DF’er skulle traekke sig.

– Det var der opbakning til fra Venstres medlemmer. Han vidste, at der var flertal for vores mistillids­votum. Så Steen Petersen indledte dagens møde med at sige, at han ville traekke sig. Det var han presset til, forklarer Knud Erik Hansen.

I stedet er Venstres medlem af udvalget, Nellie Bradsted, valgt som midlertidi­g formand – men hun forventes senere afløst af en anden DF-politiker.

Skyd for at ramme

Den nu tidligere beskaeftig­elsesog integratio­nsformand i Faxe, Steen Petersen, kom i stormvejr, da han søndag skrev på Facebook:

’På vegne af Integratio­nsudvalget i Faxe Kommune skal jeg herved opfordre det spanske politi til at bruge deres skydevåben for at stoppe invasionen. Betjentene skal skyde for at ramme.’

I løbet af i går redigerede Steen Petersen først den del af opslaget, hvor han udtalte sig på vegne af hele udvalget. Men efter et vink med en vognstang fra DF-ledelsen på Christians­borg slettede han det helt.

Betjentene skal skyde for at ramme

Han vidste, at der var flertal for vores mistillids­votum

 ??  ?? Steen Petersens kontrovers­ielle udmelding på Facebook.
Steen Petersens kontrovers­ielle udmelding på Facebook.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark