Ekstra Bladet

Hotdogs for feinschmec­kere

- LASSE MIKKELSEN

En død indianer i kano, nissearm med benskinner eller Karl Stegger i åben kiste.

Der findes mange hotdogvari­anter rundt om i de danske pølsevogne.

I aftes indtog nogle af verdens bedste kokke hver en pølsevogn på Israels Plads i København. Her gav de deres bud på verdens bedste hotdog.

For 100 kroner kunne man blandt andet få lov at smage en hotdog med lammepølse, jomfruhumm­er toppet med danske råvarer og mellemøstl­ig inspiratio­n.

Bevares, pengene gik til det velgørende formål ’Food For Souls’, der skal styrke kampen mod madspil, og således opmuntret kunne deltagerne maeske sig i hotdogs fra deltagerne.

En af de gaester, der havde set frem til begivenhed­en, var Karsten Nielsen. Da Ekstra Bladet mødte ham ved et naerliggen­de bord-baenkesaet, var han ganske fornøjet.

– Jeg har fået to hotdogs. En fra Jordnaer og så en fra den argentinsk­e. Den fra Jordnaer var klart den bedste. De er virkelig gået all-in. Den var med trøffel og andefedt, og så fik man også en Cocio med.

Afmålt begejstrin­g

Begejstrin­gen var lidt mere afmålt hos Søren Skjelbo, der stod og tog bestik af situatione­n. Han havde allerede spist sushi i torvehalle­rne, men der er jo altid plads til lidt mere, som han sagde.

– Jeg skal indrømme, at jeg så en komme gående med en hotdog, og jeg nåede lige at taenke: den skal jeg have.

– Så fandt jeg ud af, at den var med svinehjert­er og noget svinekaebe, der var lavet til pølse, lød det fra Søren Skjelbo med en dårligt skjult vaemmelse.

De er virkelig gået all-in. Den var med trøffel og andefedt, og så fik man også en Cocio med

Argentina på kortet

Regnen fik efterhånde­n, som arrangemen­tet skred frem,

 ??  ??
 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Dommerne måtte igennem seks vidt forskellig­e hotdogs, inden de kunne kåre argentinsk­e Gabriella Lafientes hotdog som verdens bedste.
FOTO: PHILIP DAVALI Dommerne måtte igennem seks vidt forskellig­e hotdogs, inden de kunne kåre argentinsk­e Gabriella Lafientes hotdog som verdens bedste.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark