Ekstra Bladet

Danmark i bund som muslimsk rejsedesti­nation – ja ... og?

-

jeg en artikel om noget, FORLEDEN LAESTE jeg ikke anede eksistered­e. Et rejseindek­s – for alle verdens muslimer. Det såkaldte ’Muslim Travel Index’ – eller halal-rejseindek­set, som firmaet bag selv kalder det. Og her ligger Danmark bestemt ikke højt.

I år ligger Danmark på plads nr. 84 ud af de 130 lande, som rejsesiden The Crescent Rating vurderer som muslim-venlige. Indrømmet! Ikke en placering, der er vaerd prale af, medmindre man faktisk har det fint med det.

sikker på, at

JEG ER IKKE

Danmark nogensinde har ligget højt placeret på dén liste – men nogle mener, at Danmark er raslet ned ad listen og derved går glip af store turist-indtaegter.

De samme mennesker mener, at vi som land skal gøre mere for at tiltraekke den voksende gruppe muslimske turister. Ikke for min skyld! Man kan også bøje sig for dybt for ussel mammon.

laeser, hvad der får verdens FOR NÅR MAN muslimer til at vaelge rejsedesti­nation, er det bl.a. nem adgang til halal-mad, ingen vilde fester med alkohol, kønsopdelt­e fritidsudf­oldelser på strande og i vandlande og nem adgang til bede-rum.

Klart at Danmark ikke figurerer højt på visse muslimers liste over ønskede rejsemål, hvis det er disse parametre, der taeller. Jeg troede, at man rejste til et land for at se og laere noget nyt i stedet for at udfolde de praecis samme daglige aktivitete­r som i hverdagen.

Det er vel det, der definerer ferie?!

AERLIGT, lever vi ikke fint med det? HELT

Man kan også bøje sig for dybt for at samle en mønt op. Øverst på muslimers rejseønske­liste ligger Singapore og Malaysia. Nu er Malaysia jo et muslimsk land i forvejen, så der kan muslimske rejsende nemt få opfyldt deres ønsker.

Muslim Travel Index er, når man taenker over det, noget af det mest fremmedfje­ndske og forskelsbe­handlende jeg laenge har set. Naermest racistisk.

Er der måske nogen, der har hørt om ’The Christian Travel Index’ eller ’The Buddhist Travel Index’. Nej, vel – de findes ikke. End ikke Google kan finde dem.

Man kan også bøje sig for dybt for ussel mammon

vi bruge Danmarks placering SÅ HVAD SKAL som nr. 84 på Muslim Travel Indexliste­n til? Intet! Personligt glaeder jeg mig over, at et stigende antal turister vaelger at besøge Danmark.

Om de er muslimer eller ej er underordne­t, så laenge de opfører sig ordentligt og respektere­r, at de er i et andet land og en anden kultur og undlader at kraeve saerbehand­ling mens de er her – og har en returbille­t. Så er alle velkomne.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Personligt glaeder jeg mig over, at et stigende antal turister vaelger at besøge Danmark, skriver Peter Skaarup.
FOTO: MOGENS FLINDT Personligt glaeder jeg mig over, at et stigende antal turister vaelger at besøge Danmark, skriver Peter Skaarup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark