Ekstra Bladet

Stadig virkelig dårlig smag

’Klovn’ byder ikke på de store fornyelser, men er stadig plat, ond og ikke mindst sjov

- HENRIK QUEITSCH hq@eb.dk

’Klovn – tilbage til hverdagen’ Saeson 7, afsnit 3

Instr.: Jesper Rofelt

Manus: Casper Christense­n og Frank Hvam

Medv.: Casper Christense­n, Frank Hvam, Mia Lyhne, Lene Nystrøm m.fl. TV2, i aftes

BBBB

Man skal nok have en hang til den såkaldt ’dårlige’ smag, hvis man for alvor skal overgive sig universet i ’Klovn’. Det vil sige ikke at vaere for fin til for eksempel vittighede­r om jøder og Hitler og den slags. Eller menstruati­onsblod for den sags skyld.

Omdrejning­spunktet i det spinkle handlingsf­orløb var denne gang nemlig, at Casper på en svirretur med Citibois (man skal jo vaere ung med de unge) havde budt på Hitlers telefon (eller i hvert fald en af dem) på en auktion. Og vundet buddet. Den er han så flink at give i gave til Frank.

Der er bare den hage ved det, at telefonen er købt for deres faelles firmapenge – til den svimlende pris af fire millioner kroner. Så nogen ren foraering er det jo ikke.

Men Frank finder sig som saedvanlig i alt og tager telefonen med hjem. Hvor man så ’tilfaeldig­vis’ har nasserøven faetter Andreas boende. Han er som bekendt jøde, og så har vi balladen.

Indebraend­t

Hvorfor Mia virker så sur og indebraend­t i denne saeson, har vi endnu ikke fået nogen forklaring på, så det må vi indtil videre bare acceptere.

Medmindre det haenger sammen med, at hun endnu ikke er kommet sig over den fatale afslutning på filmen ’Klovn Forever’ fra 2015. Hvilket man vel egentlig ikke kan fortaenke hende i.

Denne gang var det så Per Pallesens (aftenens andet kendis-indslag) famlerier, hun måtte laegge krop til. Det hjalp heller ikke på humøret.

Ydmygelser

I d'herrer Christense­n og Hvams verden er tilvaerels­en for de fleste blot én lang ophobning af ydmygelser. Gerne af den slags, der kommer igen og igen. Og hvis man skulle dryppe lidt malurt i baegeret, kunne man da godt indvende, at saeson 7 blot gentager mange af temaerne og vittighede­rne fra de foregående seks, men det gør nu knap så meget, så laenge det stadig er bittert og sjovt.

Og den med desperat at indtage sin datterens menstruati­onsblod i ren sukkerhung­er var alligevel ny. Det helt tragiske i den historie var dog det faktum, at hun havde haft menstruati­on i to år, uden at Frank overhovede­t havde fået det at vide. Eller spurgt til det.

Han er stadig en amatør i menneskene­s verden. Og gud ske tak og lov for det. Politiet i den amerikansk­e by Jacksonvil­le leder fortsat efter et motiv efter det tredje masseskyde­ri i staten Florida inden for to år. Dramaet udspillede sig søndag i Landing, et populaert butikscent­er, hvor der spilles turneringe­r i computersp­il. To mennesker er draebt og 11 såret.

Øjenvidner fortaeller til lokale medier, at den 24-årige David Katz var rasende over, at han havde tabt søndagens turnering.

Denne gang var det så Per Pallesens famlerier, hun måtte laegge krop til

 ?? FOTO: PER ARNESEN/TV2 ?? Om det er den fatale haendelse i slutningen af filmen ’Klovn Forever’, der stadig er skyld i det anspaendte forhold mellem Mia og Frank, står hen i det uvisse.
FOTO: PER ARNESEN/TV2 Om det er den fatale haendelse i slutningen af filmen ’Klovn Forever’, der stadig er skyld i det anspaendte forhold mellem Mia og Frank, står hen i det uvisse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark