Ekstra Bladet

Historisk travlt for livreddern­e

-

2018 er allerede året, hvor flere sommer-rekorder er blevet slået. Nu skriver sommeren igen historie.

Efter otte uger på de danske strande pakkede TrygFonden­s kystlivred­dere onsdag i sidste uge sammen for i år. De afslutter årets badesaeson med historisk mange sikkerheds­indsatser.

Det blev til 81.038 indsatser i år. Sidste år var der 51.763 aktioner, og den stigning har man kunne maerke hos TrygFonden Kystlivred­ning. For der har vaeret travlt.

– Det haenger helt sikkert sammen med den fuldstaend­ig fantastisk­e sommer, vi har haft, hvor der jo sådan set har vaeret badedage nonstop i hele livredders­aesonen, siger René Højer, programche­f i TrygFonden.

Vådt sidste år

I 2017 var der rekordfå livreddera­ktioner i Danmark. Det hang naturligt sammen med, at det var en våd sommer med kun 13 reelle sommerdage.

I år var langt størstedel­en af livreddern­es arbejde oplysende aktioner, hvor man blandt andet var i kontakt med badegaeste­r om de lokale forhold på stranden.

Men der har også vaeret 41 såkaldt livreddend­e aktioner, hvor en eller flere personer har vaeret i livsfare. Det er det højeste antal, TrygFonden­s kystlivred­dere har oplevet i de 20 år, der har vaeret livreddere på de danske strande.

Mange badegaeste­r

Og det skyldes, ifølge René Højer, at det varme vejr og de mange badegaeste­r øger risikoen for, at der sker noget.

– Jeg vil sige, at det er et højt tal, men det kunne selvfølgel­ig have vaeret meget højere, taget i betragtnin­g hvor mange mennesker der har vaeret på strandene, siger han.

Har man stadig lyst til at hoppe en tur i bølgerne, vil der vaere livreddere ved havnebaden­e Fisketorve­t og Islands Brygge i København frem til 30. september.

I Havnebadet Aarhus Ø er der livreddere frem til 31. august. ritzau

 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Livreddern­e har haft et travlt år ved de danske badestrand­e.
FOTO: HENNING BAGGER Livreddern­e har haft et travlt år ved de danske badestrand­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark