Ekstra Bladet

Tre døtre levede i volds-mareridt

- ANDERS JENSEN

Tre piger har ifølge anklagemyn­digheden gennemgået et sandt mareridt af grov vold og mishandlin­g. Pigernes far og to brødre er tiltalt for mishandlin­g af en af pigerne, mens faderen ligeledes er tiltalt for at mishandle sine to andre døtre.

Sagen kører i Retten i Roskilde, og de tiltalte naegter sig skyldige.

En nu 15-årig datter fik ifølge anklageskr­iftet adskillige slag, herunder lussinger og knytnaeves­lag i hovedet og på kroppen, flere gange om ugen. Det skal vaere foregået i halvandet år som led i opdragelse­n frem til 16. april 2018.

Bagbundet og taesket

Faderen skulle derudover have tapet hendes mund fast og bagbundet hendes haender, hvorefter den ene søn ifølge anklageskr­iftet slog pigen bevidstløs på faderens opfordring.

Den 53-årige far har ifølge tiltalen vaeret alene om at mishandle sine to andre døtre. Gennem et år fra 2009 til 2010 gik det ud over den aeldste pige, der i dag er 22 år.

Ifølge anklageskr­iftet blev hun blandt andet bundet til en stol med ledninger, fik tildaekket munden med et stykke stof, hvorefter hun sad frihedsber­øvet i flere timer, mens faderen ifølge tiltalen braendte hende på haenderne og ved munden med en kniv, ligesom han gav hende stød med en ledning, så hun fik brandsår på haender og fødder.

Datter gik til politiet

Faderen er også tiltalt for i mere end 15 år – fra 2001 til 2017 – at mishandle den tredje søster. Hun blev blandt andet slået i hovedet til bevidstløs­hed og braendt med en opvarmet kniv.

Ifølge anklageskr­iftet så et vidne mange af de voldelige episoder og lod dem passere.

– Politiet fik kendskab til sagen efter en episode 30. april, hvor den yngste pige får kontaktet politiet. Det er optakten til det hele, siger Louise Hansen.

Anklageren har nedlagt påstand om udvisning af faderen, hvis han bliver dømt. Der forventes at blive afsagt dom i sagen 6. september.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark