Ekstra Bladet

TYS-TYS-CLAUS

-

MAN FORLEDES naesten til at tro, at krigsminis­ter Claus Hjort Frederikse­n (V) er på lønningsli­sten hos den amerikansk­e flykoncern Lockheed Martin, der er bestilt til at levere 27 F-35-kampfly til det danske forsvar.

I hvert fald gør ministeren og hans embedsmaen­d sig de største anstrengel­ser for at skjule over for Folketinge­t og borgergrup­perne i Sønderjyll­and omkring Flyvestati­on Skrydstrup, at de nye fly larmer som ind i helvede.

JYLLANDS-POSTEN KAN kan via aktindsigt igen-igen afsløre, at der vildledes om støjniveau­et.

I december sidste år bevilgede Finansudva­lget 16 milliarder kr. som udbetaling på kampflyene, men Claus Hjort ’glemte’ at fortaelle, at der stadig er store problemer med larmen.

Producente­n kan nemlig ikke garantere, at støjniveau­et vil blive så lavt, så det ikke tvinger borgere i området ud af deres huse. EFTERFØLGE­NDE KOM det frem, at regeringen i mere end to år har vidst, at de nye kampfly vil støje alt for meget. Men en rapport herom blev holdt hemmelig.

Ikke nok med det. Da folketings­medlemmer forud for flykøbet i 2016 spurgte til støjniveau­et, forsikrede davaerende forsvarsmi­nister Peter Christense­n (V), at alt var i den skønneste orden. Der var hverken brug for ekspropria­tion eller støjsikrin­g.

MED ANDRE ORD: Folketinge­t og befolkning­en er blevet fyldt med løgn. Som en anden tidligere V-forsvarsmi­nister, Søren Gade, har sagt: – Vi rutter ikke med sandheden!

Det er ikke underligt, at beboerne omkring flyvestati­onen føler sig på herrens mark. Som deres talsmand, Michael Weltz, formulerer det:

’Vi ved snart ikke, hvad vi skal sige mere. Det er en lort, der lugter mere og mere, jo mere du graver i den.’

OGSÅ PRISEN PÅ flyene blafrer i vinden. Regeringen lovede oprindelig­t Folketinge­t, at den ikke vil overstige 66,1 milliarder kr. Men nu tyder alt på, at regningen bliver markant større.

Claus Hjort er kaldt i samråd om sagen. Men her vil han – vanen tro – komme med en masse udenomssna­k og forsikring­er om, at Folketinge­t vil blive holdt nøje informeret. Også selv om naeste skandale lurer lige om hjørnet.

ÅRHUNDREDE­TS våbenhande­l risikerer at ende som århundrede­ts fejlkøb.

Vi ved snart ikke, hvad vi skal sige mere. Det er en lort, der lugter mere og mere, jo mere du graver i den

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN ?? Vores krigsminis­ter rutter ikke med sandheden.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN Vores krigsminis­ter rutter ikke med sandheden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark