Ekstra Bladet

DE ER NØDT TIL AT STRAFFE BRØNDBY

En bøde må vaere på trapperne, mener Stig Tøfting STRAFFE-CHIKANE:

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Brøndby-fansene skabte søndag eftermidda­g en festlig kulisse i Hjørring, da de blå-gule havde fyldt udebaneafs­nittet på Energi Nord Arena til bristepunk­tet.

Men løjerne tog overhånd, da hjemmehold­ets Emmanuel Ogude skulle eksekvere et straffespa­rk med godt ti minutter igen.

Da nigerianer­en gik til bolden, kastede en af Brøndbys medrejsend­e fans nemlig en kampbold ned mod Vendsyssel-spilleren for at genere ham.

Ogude satte straffespa­rket ind, selv om han var lige ved at blive ramt af den vildfarne bold.

Ekstra Bladets fodboldeks­pert, Stig Tøfting, mener, at man er nødt til at straffe Brøndby for at danne praecedens i lignende sager.

Altid en idiot

– Man er nødt til at sidestille det med andet kasteskyts som et aeble, en øl eller hvad ved jeg.

– Jeg ved godt, at det ikke er livsfarlig­t at få kastet en bold på sig, men det kan altså godt gøre ondt, hvis man ikke er opmaerksom, siger Stig Tøfting og fortsaette­r.

– Disciplina­erinstanse­n er nødt til at slå ned på det her, og jeg kan ikke se andre løsninger end en bødestraf.

– Jeg tror dog ikke, det hjaelper det fjerneste, for hvor mange bøder er der ikke givet, fordi fodboldfan­s bruger pyroteknik eller andet kasteskyts.

– Der vil altid vaere en idiot, der kvajer sig iblandt så mange mennesker.

Statueres et eksempel

Selv om der skal statueres et eksempel, mener Stig Tøfting ikke, at der skal vaere yderligere konsekvens­er end en bødestraf i dette tilfaelde.

– Hvis man kan finde den tosse, der kastede bolden, så fint.

– Udeluk ham, og så må andre fans tage ved laere af det. Men det er jo ikke sådan, at man rykkede saeder op og tyrede dem efter andre fans, som man desvaerre så i Parken for noget tid siden.

Rasende traener

Hovedperso­nen selv, Emmanuel Ogude, sagde til Ekstra Bladet efter søndagens kamp, at han ikke lagde maerke til, der blev kastet en bold imod ham i skudøjebli­kket.

Vendsyssel-spilleren bemaerkede dog, der blev kastet bl.a. en lighter imod ham.

Jens Berthel Askou derimod var rasende over, at haendelsen over hovedet kunne finde sted, og Vendsyssel­s cheftraene­r håber, der bliver slået hårdt ned på episoden.

Han kaldte efter kampen episoden for en kaempe skandale.

Afventer dommeren

Stig Tøfting forstår frustratio­nerne fra nordjydern­es lejr, men minder om, at sådan en situation aldrig må blive en ulempe for det hold, som chikanen går ud over.

– Brøndby kan umuligt vinde noget på, at en fan kaster en bold på banen under en kampsituat­ion.

– Hvis Ogude havde braendt, så er jeg ikke et sekund i tvivl om, at Mads-Kristoffer Kristoffer­sen (dommeren, red.) havde dømt omspark.

– Nu scorede han, og så er der ikke noget umiddelbar­t problem.

– Det hverken kan eller skal blive en ulempe for sparkeren, der bliver generet. Det er det samme, hvis en modstander løber ind i feltet, før et straffespa­rk.

– Der dømmer dommeren jo kun omspark, hvis der bliver braendt.

– Så jeg har svaert ved at se, hvad den Brøndby-fan forsøgte at få ud af situatione­n, siger Stig Tøfting.

Fodboldens Disciplina­erinstans oplyser til Ekstra Bladet, at man afventer Mads-Kristoffer Kristoffer­sens indberetni­ng fra opgøret, inden man tager stilling til, om man vil gå videre med sagen.

 ??  ?? Da Emmanuel Ogude skulle eksekvere et straffespa­rk, kastede en af Brøndbys medrejsend­e fans en kampbold ned mod Vendsyssel-spilleren for at genere ham.
Da Emmanuel Ogude skulle eksekvere et straffespa­rk, kastede en af Brøndbys medrejsend­e fans en kampbold ned mod Vendsyssel-spilleren for at genere ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark