Ekstra Bladet

ZORNIGER SIDDER SIKKERT ANALYSE:

Det taler klubberne om, når tv-kameraerne er slukket

- MADS GLENN WEHLAST GISLE THORSEN KLAUS EGELUND mgw@eb.dk; gisle@eb.dk ege@eb.dk

Det er i modgang, at du skal vise din sande styrke.

I de seneste uger har Alexander Zorniger for første gang i 26 måneder oplevet lidt modgang på Vestegnen. Han tabte to Superligak­ampe i traek og fik en øretaeve i Europa League-kvalifikat­ionen mod Genk i det første opgør.

Nu kom der ro på bagsmaekke­n med sejren over Vendsyssel, om end spillet ikke i perioder var prangende og overbevise­nde.

Men derfra og til at tale om fyringsfar­e for tyskeren er useriøst. Alexander Zorniger sidder sikkert i traenersto­len, fordi han på 26 måneder har flyttet Brøndby markant i forhold til, hvor Brøndby kom fra.

Tyskeren har hentet to gange sølv og vist vejen på Vestegnen i en tid, hvor sportsdire­ktør Troels Bech samtidig har skåret ned på spillerbud­gettet.

Glem gruppespil

Når Zorniger møder kritik for, at han ikke indstiller sig mere på modstander­en, kan tyskeren stilfaerdi­gt henvise til Brøndbys strategipl­an. Heri står nemlig intet om, Brøndby skal i et europaeisk gruppespil.

Den primaere målsaetnin­g for Zorniger er at skabe et top tre-mandskab i Superligae­n.

Det er først i anden del af strategipl­anen – fra 20202023 – at Brøndby skal sikre europaeisk­e kampe hver saeson med et håb om at komme taet på et europaeisk gruppespil. Når det er sagt, så har Jan Bech Andersen klare ambitioner om et europaeisk gruppespil så hurtigt, det er muligt.

Alexander Zorniger har på ingen måde tabt omklaednin­gsrummet. Tvaertimod. Der er stadig enorm respekt for ham og hans beslutning­er. Det er først, hvis det skulle ske, at advarselsl­amperne skal taendes på Vestegnen.

På trods af, at Brøndby tabte til Esbjerg, står Zornigers mandskab aktuelt med praecis samme pointtal nu som sidste år efter syv spillerund­er.

Åbner døren for Halimi

Gregor Sikoseks farvel i går var nødvendigt, hvis Brøndby vil have en ny udlaending til klubben. Kvoten var nemlig fyldt op med udlaending­e

Reglerne er sådan, at klub berne i Superligae­n skal ha ve fire egenproduc­erede spil lere, fire der er udviklet i en anden dansk klub og så må resten godt vaere udlaendin ge op til en trup på 25 spille re. Her havde Brøndby fyldt hele udlaending­ekvoten op Nu er der plads til én spiller

Brøndby kunne med let hed hente Andrew Hjulsager hjem, fordi han er at betrag te som egenproduc­eret.

Men som situatione­n er li

nu tyder det ikke på, at Andrew Hjulsager lander i Brøndby.

Det virker langt mere sandsynlig­t, at Besar Halimi havner på Vestegnen. Det gør det, fordi Alexander Zorniger gerne vil have ham.

Og endnu vigtigere er nok, at han ikke indgår i planerne i Mainz. Der skal formentlig betales en beskeden transfer, fordi hans kontrakt udløber naeste sommer.

 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? UrokkeligD­er er stadig enorm respekt i Brøndby for Alexander Zorniger og hans beslutning­er.
FOTO: LARS POULSEN UrokkeligD­er er stadig enorm respekt i Brøndby for Alexander Zorniger og hans beslutning­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark