Ekstra Bladet

Sommeren kommer tilbage

- JULIE TERMANSEN FOTO: MOGENS FLINDT jt@eb.dk

Hvis du savner varme dage på stranden og lune sommerafte­ner, så kan du godt begynde at glaede dig. Ifølge DMI er der håb i sigte.

Sommeren kommer tilbage, og den er kommet for at blive. I hvert fald fra weekenden og naeste uge med.

– Efter den tropiske storm Johanne skabte ravage i sommerglae­den og gav os en kold tyrker fra soltimerne, er vi igen på vej tilbage til højtryk. Det betyder, at vi de naeste par uger kan få mange dage, hvor temperatur­en kommer op på de 22-23 grader, siger meteorolog hos DMI Steen Hermansen og fortsaette­r:

– Vi kan forvente hvor stranden kan dage, vaere yderst fristende – og det er jo skønt, når vi rent faktisk snart taeller starten af september.

Alt tyder på, at der stadig er nogle kraefter tilbage i vores sommervejr

Skiftende vejr

Selvom man hurtigt kan drømme om sol, strand og is, er det stadig vigtigt at holde hovedet koldt. For ligesom at stormen Johanne kom ud af det blå, kan vi igen risikere at se lignende, ustadige vejrforhol­d.

– Selvom gensynet med sommeren er glaedeligt, må vi alligevel huske på, at vi bevaeger os ind i efterårsmå­nederne. Det kan give flere skyer, tåge og køligere vejr i aftentimer­ne og endda måske regn og byger.

– Det betyder også, at vi nok ikke skal saette naesen op efter mere end maksimalt et par ugers sommer i denne omgang, siger meteorolog­en Steen Hermansen

– Men der er ingen grund til at tage armene ned. Alt tyder på, at der stadig er nogle kraefter tilbage i vores sommervejr, siger Steen Hermansen. og fortsaette­r: mennesker omkom på Puerto Rico som følge af orkanen Maria i løbet af de seks måneder, efter at uvejret havde ramt i september 2017.

 ??  ?? Er du også traet af regnfulde dage? Så fortvivl ikke, for ifølge en ny prognose fra DMI gør sommeren staerkt comeback.
Er du også traet af regnfulde dage? Så fortvivl ikke, for ifølge en ny prognose fra DMI gør sommeren staerkt comeback.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark