Ekstra Bladet

KØRERSKIFT SPØGER

Fire kørere bliver naevnt som muligheder hos Haas-teamet naeste år

- Jonas Hüttel hut@eb.dk

SPA (Ekstra Bladet): Ingen kørerkontr­akter hos Haas for naeste saeson var underskrev­et, mens der blev kørt grandprix på Spa-Francorcha­mps.

Til gengaeld kommer der til at ske meget i naermeste fremtid med en annoncerin­g af teamets to kørere måske allerede på Monza og senest før Singapores Grand Prix.

Sådan er situatione­n hos Kevin Magnussens team ifølge Ekstra Bladet oplysninge­r oven på Belgiens Grand Prix.

I hele paddocken udløber en raekke optioner i løbet af den kommende måned, hvilket betyder højsaeson for kontrakt-underskriv­elser og dertilhøre­nde rygter.

Sandsynlig­vis forlaenger Haas med både Kevin Magnussen og Romain Grosjean; ikke mindst oven på den staerke sommer for begge, hvor franskmand­en endelig er ved at vende tilbage til sit gamle jeg.

Men et kørerskift spøger hos Haas.

Leclerc naevnes

Charles Leclerc bliver oftest naevnt som potentiel afløser for Grosjean.

Så sent som søndag aften fastholdt teamchef Günther Steiner, at Ferrari end ikke havde tilbudt monegasker­en til kundeteame­t – og Haas havde ikke selv spurgt efter ham.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er Sauber-teamchef Frederic Vasseur også yderst interesser­et i at beholde Leclerc, hvilket giver god mening for Ferrari. Italienern­e investerer i teamet gennem Alfa Romeo; det er i rivende fremgang med potentiale­t til at vaere hurtigere end Haas i 2019.

Argumentet for et Leclercski­fte er at prøve ham af overfor Magnussen for at se, om talentet raekker til hurtigt at finde sig til rette i et nyt team og slå en svaerere modstander end Marcus Ericsson.

Mexicanske Sergio Peréz har skrevet under på sine fremtidspl­aner. Siger han selv.

Politisk skakspil

Sidst på weekenden bragte en enkel central kilde muligheden på banen for, at det kunne vaere Haas, som mexicanere­n refererede til. Den stod han dog lidt alene med. Formel 1’s køreraftal­er er et stort politisk skakspil, hvor mange dagsordene­r er i spil.

Teorien har naeppe gang på jord, for den giver ingen mening.

Sergio Peréz med telemogule­n Carlos Slims mange mexicanske pesos i ryggen ivaerksatt­e ejerskifte­t, som faldt endelig på plads i Belgien.

Hos Haas fastholder man, at selv om teamet er taet på aftaler for begge saeder, er intet underskrev­et endnu.

Og så var der lige den samtale mellem Sebastian Vettel og Esteban Ocon, som blev fanget af et tv-kamera. Efter Force India-kørerens imponerend­e tredjeplad­s under kvalifikat­ion spørger Vettel – på fransk – hvor kollegaen kører naeste år.

Det ved Ocon ikke.

– Bliver du?

– Nej, nej, saedet er taget, svarer Ocon og uddyber med, at det er sønnen til teamets nye ejer.

Altså Lance Stroll.

– Hvad med det andet?, spørger Vettel.

– Ham med pengene, siger Ocon.

Hvilket unaegtelig­t lyder som Sergio Perez.

Det er ingen hemmelighe­d, at Haas-teamet er steget i popularite­t, og ledelsen har talt med mange forskellig­e interesser­ede kørere.

Gene Haas og Günther Steiner er mere loyale end normen blandt F1-bosser. Men de er også benhårde forretning­smaend. Naturligvi­s forsøger de også at få den bedste aftale i de afsluttend­e forhandlin­ger med Kevin Magnussen og Romain Grosjean – for teamets pengepung altså.

Danskeren talte om, at der kun manglede to – men vigtige to – procent, før de var i mål. Og virkede i det hele taget yderst afslappet omkring situatione­n. Hans franske kollega var i sit kropssprog knap så selvsikker. Alligevel kunne han ikke forestille sig at vaere uden for F1 naeste år.

Sandsynlig­vis forlaenger Haas med både Kevin Magnussen og Romain Grosjean

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Charles Leclerc er en ombejlet herre, men forfremmel­se til Ferrari er tilsynelad­ende udsat. Og han bliver oftest naevnt som potentiel afløser for Romain Grosjean.
FOTO: ALL OVER PRESS Charles Leclerc er en ombejlet herre, men forfremmel­se til Ferrari er tilsynelad­ende udsat. Og han bliver oftest naevnt som potentiel afløser for Romain Grosjean.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark