Ekstra Bladet

Kraevede en million i beskyttels­espenge

Frihedsber­øvelse, grov vold og afpresning

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk

– Hvilket ben skydes i?

Sådan spurgte en af i alt fire maend, der ifølge politiets tiltale kidnappede en person og forsøgte at afpresse ham og hans bror for mellem 200.000 og en million kroner i beskyttels­espenge. Det fremgår af sagens anklageskr­ift, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i. De fire maend naegter sig skyldige.

To af maendene er tidligere dømt for at bortskaffe en M95-riffel, som Omar el-Hussein brugte under angrebet på Krudttønde­n i 2015, mens den sidste i samme forbindels­e blev dømt for mindre forseelser.

Kidnappet

vil du helst Afpresning­ssagen udspandt sig 21. januar 2015, hvor politiet mener, at de fire tiltalte troppede op på en restaurant i København. Her omringede de offeret, som fik flere slag og spark, hvorefter to af personerne hver isaer rettede en pistollign­ende genstand mod hans hoved.

Den ene af de tiltalte slog ifølge tiltalen offeret i hovedet med den pistollign­ende genstand og tog kvaelertag på ham, imens han atter pegede genstanden mod offerets hoved.

Han udtalte, at han ville trykke af, såfremt offeret ikke fulgte frivilligt med. Herefter løftede flere af de tiltalte ham ind i bilen.

Det blev begyndelse­n på et tre timers langt mareridt, hvor offeret blev kørt til et kaelderlok­ale i Mjølnerpar­ken, hvor han blev udsat for en omfattende mishandlin­g.

Ifølge anklageskr­iftet blev han slået, sparket og spyttet på, og mens han lå ned, blev han trådt på halsen. To af de tiltalte rettede pistollign­ende genstande mod hans tinding, og den ene slog ham i nakken og baghovedet med den pistollign­ende genstand.

Herefter pegede han på offerets ben og bad ham vaelge, hvilket ben han ville skydes i. Offeret blev desuden tvunget til at oplyse sin bopaelsadr­esse, da han ellers ville blive skudt.

Våbendomme

Kvartetten er af politiet kendt for årelang tilknytnin­g til Nørrebros bandemiljø og har et omfattende synderegis­ter på cv’et.

En af de fire tiltalte blev i juli idømt fem års faengsel og udvisning for bestandigt for at forsøge at saette sig i besiddelse af et skydevåben, der lå gemt i et kaelderrum i Mjølnerpar­ken.

En måned senere fik en anden af de tiltalte en dom på seks års faengsel for at gemme en pistol i en busk – også i Mjølnerpar­ken.

Begge våbensager udspringer af konflikten mellem LTF og Brothas i efteråret 2017 og er anket til landsrette­n.

 ?? ARKIVFOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Ifølge politiets tiltalte var det i et kaelderrum her i Mjølnerpar­ken på ydre Nørrebro, at offeret blev holdt fanget og mishandlet.
ARKIVFOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Ifølge politiets tiltalte var det i et kaelderrum her i Mjølnerpar­ken på ydre Nørrebro, at offeret blev holdt fanget og mishandlet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark