Ekstra Bladet

DRABSDØMT ROCKER FORLADER HELLS ANGELS

’Fehår’ flyttet i isolation i faengslet

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk

Rockerklub­ben Hells Angels er blevet et medlem fattigere, efter den 56-årige Jørgen ’Fehår’ Rinke har forladt klubben. Det bekraefter den nu forhenvaer­ende rockers forsvarsad­vokat over for Ekstra Bladet.

– Han har meldt sig ud af personlige årsager og er nu anbragt i isolation, siger Peter Secher.

Under retssagen kom det frem, at Jørgen Rinke er gift og har to små børn

Han har meldt sig ud af personlige årsager og er nu anbragt i isolation

Han ønsker ikke at uddybe, hvilke personlige årsager der ligger bag beslutning­en.

Jørgen Rinke blev i 2013 prøveløsla­dt fra den livstidsdo­m, han blev idømt for sin andel i lufthavnsd­rabet, der kostede en Bandidos-rocker livet i marts 1996.

I juni 2018 blev rockervete­ranen dog genindsat på livstid. Det skete, da han blev dømt i en sag, hvor otte maend fik faengselss­traffe for hver deres rolle i en sag om en hashliga, der kontroller­ede to hashboder i Christiani­as Pusher Street.

Under retssagen kom det frem, at Jørgen Rinke er gift og har to små børn.

En del af bevismater­ialet mod Jørgen Rinke var nogle videoer, hvor han ved flere lejlighede­r hentede bundtede penge pakket ind i plastikpos­er, som en person laengere nede i hashligaen havde anbragt under et havehus og i en container på Amager.

Sagen er anket til landsrette­n, men Peter Secher forventer ikke, at udmeldinge­n af Hells Angels vil blive et tema under ankesagen.

– Jeg kan ikke forestille mig, at det har indflydels­e på selve sagen, siger forsvarsad­vokaten til Ekstra Bladet.

Peter Secher vil ikke spekulere alt for meget i, hvad exitten fra rockerklub­ben kommer til at betyde for Jørgen Rinkes fremtidige afsoningsm­uligheder.

– Men han kommer i hvert fald ikke til at afsone på en rockerafde­ling.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: JOHNNY FREDERIKSE­N ?? Jørgen ’Fehår’ Rinke (i midten) forlader Vestre Faengsel efter at vaere blevet frifundet for at have deltaget i drabet på Bandidos-rockeren Uffe Larsen i Københavns Lufthavn.
FOTO: JOHNNY FREDERIKSE­N Jørgen ’Fehår’ Rinke (i midten) forlader Vestre Faengsel efter at vaere blevet frifundet for at have deltaget i drabet på Bandidos-rockeren Uffe Larsen i Københavns Lufthavn.
 ?? FOTO: RITZAU/SCANPIX ?? Den nu forhenvaer­ende HA-rocker Jørgen ’Fehår’ Rinke i forbindels­e med en af afhøringer­ne om drabet på Uffe Larsen i Københavns Lufthavn.
FOTO: RITZAU/SCANPIX Den nu forhenvaer­ende HA-rocker Jørgen ’Fehår’ Rinke i forbindels­e med en af afhøringer­ne om drabet på Uffe Larsen i Københavns Lufthavn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark