Ekstra Bladet

Sender 75 mio. kr. til FC København

-

manuskript­et jo naesten vaere SÅDAN SKULLE skrevet. At Andreas Cornelius skulle tage Atalantas sidste spark i straffespa­rkskonkurr­encen – og braende det.

På den hjemmebane, hvor ’Corner’ har fejret mange triumfer, var det lige praecis sådan det forløb og selvom Andreas Cornelius huggede godt til kuglen, placeringe­n var oven i købet god, så stak Jesse Joronen – der allerede har tjent indkøbspri­sen ind – den forløsende lab i vejret – og så kunne Denis Vavro få hele Parken til at gå amok med det efterfølge­nde spark

Tak, Corner – kunne man have lyst til at sige, men hold nu k…, hvor havde man også ondt af landsholds­angriberen, der kaemper for sit fodboldliv i Atalanta og naeppe har scoret mange plusser i bogen med det spark.

Solbakken i Parkens regnskabsa­fdeling DET GJORDE STÅLE med en samlet sejr, der hurtigt kan vaere 75 mio. kroner vaerd – og som endnu engang cementered­e, at både nordmanden og FCK har et ekstra europaeisk gear, der igen og igen skaffer gruppespil til københavne­rklubben.

For første gang høvlede FCK et mandskab fra de en af de fire store ligaer ud af Europa, og avancement­et mod Atalanta var en formidabel indsats. Over to kampe holdt de italienern­e – som ellers har for vane at banke mål ind – fra fadet.

holdindsat­s med brystet skudt EN HELSTØBT frem, ja en ren mandfolkei­ndsats.

Det kan da godt vaere, at Atalanta havde de største chancer i specielt første halvleg, men kampen i Parken viste et FCK-hold, der spillede med og i perioder dominerede Atalanta. Robert Skov og Viktor Fischer fik flyttet rundt på et par Atalanta-spillere eller tre, mens Dame N’Doye sloges som en kriger i front.

Lille Gomez var endnu engang en kilde til uro, men i Parken havde Andreas Bjelland og co. trods alt bedre fat i den lille kreatør, der bankede et frispark på stolpen og braendte et straffespa­rk i den afgørende duel fra 11meterple­tten

Vi må endnu engang hylde FCK, for den måde de repraesent­erer Danmark på i europaeisk fodbold.

Det er klasse – og viser noget om, hvad et DNA for europaeisk fodbold kan betyde for en klub som FCK. Her er ingen andre klubber bare i naerheden af FCK, når vi taler kontinuite­t og den konstante evne til at levere i Europa.

fantastisk­e resultat? Ja, HVAD BETYDER DET at vi bliver begavet med europaeisk­e kampe i efteråret, men for FCK er det også en ny test for, hvordan dette hold står. I sidste saeson knaekkede et noget mere uhomogent FCKhold nakken på både at skulle spille europaeisk og holde trit i Superligae­n.

I denne udgave står Ståle Solbakkens mandskab mere solidt – og det er spaendende om den europaeisk­e kvalifikat­ion kan gøre, at en tilgang til truppen bliver aktuelt.

imponerend­e FCK viste LIGE SÅ FANTASTISK OG sig frem lige så fladt, uambitiøst og skuffende var det at se FCM vinke farvel til det europaeisk­e gruppespil, de ellers var favoritter til at nå efter 2-2 i Malmø.

Svenskerne var bedst på bolden, og så satte veteranen Markus Rosenberg med to afgørende aktioner et kaempe aftryk på kampen.

Det var endnu engang svaert at tyde FCM’s koncept – og ja, vi har fattet at dødbolde og indkast er vigtige, men der mangler et aftryk i de etablerede angreb. Ikke et sølle mål formåede FCM at score mod et godt, men ikke vanvittigt staerkt Malmø-hold. Vanvittigt skuffende! Midtjydern­e vil gerne fremstå som den fraekke teenager i Superligae­n, og det kan vaere fint nok, men i europaeisk konkurrenc­e, så er en voksen som FCK altså at foretraekk­e …

Skuffelsen i Europa League lagde til de bekymringe­r Jess Thorup bør have i det midtjyske. Pointhøste­n i Superligae­n har vaeret paen, men vi har endnu til gode at se et virkelig velfungren­de FCM-mandskab.

En kaempe buket til landsholds­profil PS:

Pernille Haarder, der gaflede UEFA’s pris som Europas bedste, kvindelige fodboldspi­ller. Formidabel­t, fortjent og et forrygende skulderkla­p til Wolfsburg-spilleren, dermed går Allan Simonsen i bedene med den pris – sådan cirka – som den lille kaempe vandt tilbage i 1977.

Allan Olsen EKSTRA BLADETS SPORTSREDA­KTØR

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark