Ekstra Bladet

KREATIVT BLÅLYS

-

Alternativ­ets kulturelle fyrtårn i København, kulturborg­mester Niko Grünfeld, har fået lavet en rapport om kommunens såkaldte kreative økonomi.

Rapporten slår fast, at det kreative miljø – hvilket skal forstås som alt, der blot smager af kunst og kultur – skaber en hulens masse arbejdspla­dser. Derfor skal der investeres endnu mere i de kreative fag, mener Alternativ­et.

En stribe økonomer, som Politiken har talt med, stempler imidlertid rapporten som en omgang sludder og vrøvl.

Hertil aevler kulturborg­mesteren:

’Altså, dette er jo kun en rapport af mange, som så er bestilt herinde. Selvfølgel­ig kan der vaere nuancer i det, og jeg har ikke naerlaest den. Men jeg betvivler nu ikke, at der er et kaempe potentiale og et erhvervsli­v, der ofte ikke bliver talt til, når man laver erhvervsin­dsatser’, siger kulturborg­mesteren.

Hertil er blot at sige: Som saedvanlig svaever det kreative blålys Niko Grünfeld frit i luften og slynger om sig med alle mulige og umulige påstande.

Han skal dog have tak for oplysninge­n om, at han end ikke har studeret den rapport, han henviser til. Bonus-info: Rapporten, der er udarbejdet af virksomhed­en Seismonaut, har kostet Københavns skatteyder­e 250.000 kr.

 ?? FOTO: GREGERS TYCHO ?? Alternativ­ets Niko Grünfeld afslører endnu en gang, at han ikke aner, hvad han aevler om.
FOTO: GREGERS TYCHO Alternativ­ets Niko Grünfeld afslører endnu en gang, at han ikke aner, hvad han aevler om.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark