Ekstra Bladet

Til salg for flere milliarder

- MICHAEL BO PILMARK MORTENSEN mbom@eb.dk

Rødovre Centrum skiller sig ud på flere forskellig­e områder. Ud over at vaere landets aeldste og største center målt på antallet af butikker, så er det også det eneste privatejed­e storcenter.

Forleden meldte familien ud, at man har sat storcentre­t til salg, og i erhvervsme­dierne spekuleres der i en pris på mellem fire og fem milliarder kroner.

– Vi havde håbet på at holde den kørende i mange år. Men det er den rigtige beslutning, siger 56-årige Jesper Andreasen, der er adm. direktør i Rødovre Centrum og barnebarn til Aage Knudsen, der i sin tid byggede centeret.

Hvis salget bliver en realitet, vil der vaere en god sjat at dele ud til familiens 14 medlemmer, der alle sidder i bestyrelse­n – hvilket de i øvrigt har gjort, lige siden de fyldte 18 år. Det er tradition, fortaeller Jesper Andreasen til Ekstra Bladet.

– Det var min morfars tanke, at børnene skulle laere, hvordan en virksomhed fungerer og på den måde klaede os på til senere. Jeg sad selv med i 11 år, før jeg blev direktør, og det betød rigtig meget, siger han.

Jesper Andreasen havde ellers håbet, at hans yngste søn på 27 år ville have haft lyst til at tage over på et tidspunkt.

Sønnen er cand.merc., men Jesper Andreasen medgiver i den forbindels­e også, at jobbet er langt mere komplekst, end da han trådte til for 27 år siden.

– Det er virkelig noget andet nu, end da jeg tiltrådte dengang, siger han.

Han laegger ikke skjul på, at han stadig føler, at han har nogle år tilbage i sig som direktør.

– Mit håb er, at køberen kan se en idé i at lade mig fortsaette med at drive centret. Men hvor lang tid jeg kan fortsaette i den rolle, ved jeg ikke. Når jeg fylder 60, kunne det måske vaere passende at sige stop.

Det er virkelig noget andet nu, end da jeg tiltrådte dengang

 ??  ?? Jeg har vaeret her i 11 år, og du får ikke noget bedre center at vaere i. Kunderne kender mig, og jeg snakker med dem, så de føler sig trygge. Jeg håber ikke, at det vil aendre sig her. Vi er kede af det. Det er aergreligt. Jeg håber, at det fortsaette­r i samme ånd.
Jeg har vaeret her i 11 år, og du får ikke noget bedre center at vaere i. Kunderne kender mig, og jeg snakker med dem, så de føler sig trygge. Jeg håber ikke, at det vil aendre sig her. Vi er kede af det. Det er aergreligt. Jeg håber, at det fortsaette­r i samme ånd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark