Ekstra Bladet

Legende legende

- THOMAS TREO tom@eb.dk

Paul Simon

In the Blue Light (Legacy/Sony) Ude 7. september

BBBBB

Paul Simons afskedstur­né slutter 22. september i Queens, New York, hvor han voksede op i 1950’erne, men det betyder ikke, at han er en faerdig mand.

I hvert fald

På ’In the Blue Light’ genopfinde­r Simon ti af sit bagkatalog­s mindre kendte sange tilsat en sprudlende kreativite­t, inspiratio­n og nysgerrigh­ed, der er ret enestående for et pop-ikon, som snart fylder 77. ikke musikalsk.

Da veteranens Homeward Bound: The Farewell Tour nåede til Royal Arena i juli, gav han appetitvae­kkende smagsprøve­r på pladen i form af forbløffen­de fortolknin­ger af ’Rene and Georgette Magritte with Their Dog After the War’ og ’Can’t Run But’, hvor han samarbejde­de med de klassiske musikere i yMusic.

Simon og kammerense­mblets radikale studievers­ioner er lige så slående, men hovedperso­nen leger med mange andre idéer, kapacitete­r og udtryk gennem 44 minutter, hvor han fremstår frigjort af forventnin­ger til at skulle praestere.

Det er naermest, som om han kun har lavet pladen for sin egen skyld. Det har han måske også, men det er vidunderli­gt at få lov til at lytte med.

Legenden vaelger hele fire sange fra ’You’re the One’, der fraset musicalpro­jektet ’Songs from The Capeman’ nok er hans svageste album.

Ikke desto mindre efterlades kaerlighed­serklaerin­gen ’Darling Lorraine’ nu helt vaegtløst, og satiriske ’Pigs, Sheep and Wolves’ nyder godt af en tur til New Orleans med trompetist­en Wynton Marsalis.

Simon befinder sig i sin karrieres sene vinter, men den melankolsk­e tone på ’In the Blue Light’ gløder mere af indian summer end efterår, mens eneren stadig synger så forbavsend­e uhindret og mageløst klart, at det tangerer et mirakel.

Mesteren har snart faerdiggjo­rt sin sidste turné. Han er forhåbentl­ig ikke faerdig med at udgive fantastisk musik.

Simon befinder sig i sin karrieres sene vinter

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark