Ekstra Bladet

Jeg blev tvunget

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Et hjemmerøve­ri i Nørresundb­y var overmåde voldsomt. Her blev offeret – en 44årig mand – snittet i armen og låret med en kniv af overfaldsm­aendene, der ud over kniv også medbragte et haglgevaer.

Sådan lød det i lokalmedie­t Nordjyske i forbindels­e med overfaldet, der udspandt sig i en villa i den nordjyske by i fjor.

En 24-årig etnisk dansk mand er nu tiltalt i sagen, og ifølge planen skal retssagen begynde 14. september ved Retten i Aalborg. Ifølge anklageskr­iftet deltog manden i overfaldet sammen med to medgerning­smaend.

Anklageskr­iftet beskriver, hvordan hjemmerøve­riet udspandt sig ved 22. juni 2017. Her traengte tre maend ind hos offeret bevaebnet med en kniv og et koben ud over det føromtalte oversavede haglgevaer.

Røvede 3000 kr.

Efterfølge­nde stak røverne af med en pung med godt 3000 kroner i.

– Jeg forventer, at min klient ved retssagen vil forklare, at han var med derhenne, men at han samtidig blev tvunget til det, siger den tiltaltes advokat, Peter Secher.

Han påpeger, hvordan det i anklageskr­iftet beskrives, at to ukendte medgerning­smaend også var med ved hjemmerøve­riet.

– Hvem tvang ham?

– Det vil min klient ikke fortaelle mig. Og jeg regner heller ikke med, at han vil fortaelle det til retssagen, svarer Peter Secher.

– Hvorfor ikke?

– Når man er blevet tvunget med på sådan en tur, så er man så bange, at man ikke tør laegge løkken om halsen på den omtalte ukendte medgerning­smand.

– Men fra sagens papirer har jeg personligt en ret god idé om, hvem denne ukendte medgerning­smand er. Der er tale om en mand, der p.t. selv sidder varetaegts­faengslet i en meget, meget alvorlig sag, siger Peter Secher.

 ?? FOTO: RENE SCHÜTZE ?? Politiets teknikere på gerningsst­edet for hjemmerøve­riet.
FOTO: RENE SCHÜTZE Politiets teknikere på gerningsst­edet for hjemmerøve­riet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark