Ekstra Bladet

EFTERLYSER VIDNER EFTER BANDEDRAB

DRAEBT PÅ ÅBEN GADE: Politiet håber på hjaelp fra offentligh­eden i opklaringe­n af drabet på bandeleder­en Abdallah El-Chami

- CARSTEN NORTON cno@eb.dk

Politiet har endnu et gennembrud til gode i sagen om det brutale drab på bandeleder­en Abdallah El-Chami tidligere på sommeren.

Den 36-årige Gremiumpra­esident blev skudt ned på åben gade af to maend 19. juni. Drabet fandt sted omkring klokken 23.08 ud for Amagerfael­ledvej 83.

Der blev benyttet to forskellig­e gerningsvå­ben, begge 9 mm.

Politiet har siden efterforsk­et drabet, men har altså endnu ikke pågrebet mulige gerningsma­end.

Derfor offentligg­ør ordensmagt­en nu billeder og video fra sagen i håb om at få henvendels­er fra offentligh­eden.

Man er saerligt interesser­et i at høre fra folk, der har set de to personer, der steg ud af en sort BMW 520, inden de skød offeret.

Vidner har set en tredje mand, der sad klar bag bilrattet. Også ham leder politiet efter.

Bilen blev senere blev fundet udbraendt på Lagesminde Allé i Brøndby Strand. Et vidne så en person løb vaek. Derefter afspaerred­e politiet området, og en hundepatru­lje søgte efter spor.

– Vi er klar over, at videobille­derne kan virke voldsomme, men vi håber, at der er nogen, der kan genkende maendene ud fra deres gangart eller statur, lyder det fra politikomm­issaer Steffen Th. Steffensen fra Københavns Politi.

Tryglede for sit liv

Gremium er en rockergrup­pering, der stammer fra Tyskland.

Steffen Th. Steffensen ønsker ikke at udtale sig om motivet bag drabet.

– Vi har nogle motiver, men det er ikke nogen, vi kan dele på nuvaerende tidspunkt.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r betragtes drabet som del af et bandeopgør.

På Facebook berettede et øjenvidne, at maendene affyrede deres våben ’adskillige gange’. Offeret ’løb og tryglede for sit liv, inden han til sidst faldt om’, beretter vidnet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var El-Chami praesident for den danske afdeling af Gremium, som tidligere har vaeret i konflikt med gruppering­en Black Jackets.

En skudveksli­ng mellem Gremium og Black Jackets i 2016 på Peter Bangs Vej på Frederiksb­erg kostede den 23-årige Omid Mawlod livet.

Om det var årsagen til, at

Vi har nogle motiver, men det er ikke nogen, vi kan dele på nuvaerende tidspunkt

El-Chami skulle draebes, vides ikke.

Black Jackets er siden opløst. En del af personkred­sen er nu tilknyttet Brothas. Ifølge kilder til Ekstra Bladet har Gremium udpeget en ny leder.

 ?? POLITIFOTO ?? På klos holdTo maend – den ene med en pistol og den anden med en maskinpist­ol – skød og draebte den 36-årige Gremium-leder Abdallah El-Chami 19. juni.
POLITIFOTO På klos holdTo maend – den ene med en pistol og den anden med en maskinpist­ol – skød og draebte den 36-årige Gremium-leder Abdallah El-Chami 19. juni.
 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Gremium-lederen Abdallah El-Chami blev skudt på åben gade 19. juni. Han skulle besøge sin kaereste, da han blev draebt.
FOTO: PER RASMUSSEN Gremium-lederen Abdallah El-Chami blev skudt på åben gade 19. juni. Han skulle besøge sin kaereste, da han blev draebt.
 ?? POLITIFOTO ?? Her flygter den haetteklae­dte gerningsma­nd fra stedet.
POLITIFOTO Her flygter den haetteklae­dte gerningsma­nd fra stedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark