Ekstra Bladet

Joachim ’Klima-klog’

-

Joachim B. Olsen fra LA er så klog, så klog. I 2014 kom han med det opsigtsvae­kkende budskab, at klimaforan­dringerne i det store og hele ikke var menneskesk­abte, men en naturlig klimasving­ninger.

Endvidere mente han, at det største problem ikke var de stigende temperatur­er, men de milliarder, som verden brugte for at forhindre temperatur­stigningen. ’Se dog på det positive ved situatione­n’, fortsatte han: ’Vi får et grønnere miljø i Norden, nye sejlruter åbner sig, og faerre dør af kulde’.

Nu er han igen fremme med sit ’kloge’ budskab, og det på trods af, at temperatur­stigningen er voldsom, og at isen på polerne smelter som aldrig før – at klimaet er gået amok over hele planeten, og dybdegåend­e forskning viser, at forandring­erne er menneskesk­abte.

Det hele er ikke så slemt, siger han til Nyhederne på TV2. ’Menneskehe­den har altid forstået at tilpasse sig de givne normer og betingelse­r. Vi er innovative og skal nok finde på en løsning’.

Men hvis vi nu ikke finder en løsning, og verdenshav­ene stiger, og tørke og oversvømme­lser bliver planetens fremtid? Hvad så?

Håbet må vaere, at den baeredygti­ge udvikling fortsaette­r.

Alt andet ville vaere uklogt.

L. Fisker

Hundested

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Joachim B. Olsens syn på klimaforan­dringer er helt hen i vejret, mener L. Fisker.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Joachim B. Olsens syn på klimaforan­dringer er helt hen i vejret, mener L. Fisker.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark