Ekstra Bladet

Traekker masser af folk

- Kag@eb.dk

Den 48-årige Jørn Møller Sandbaek fra Odense slap heldigt fra mødet med en hårdtslåen­de golfbold, da han i går blev ramt klokkerent på hagen ved første hul ved Dyne-Larsens store Made in Denmark-turnering i Silkeborg.

Jørn Møller Sandbaek, som havde lejret sig i en stol lidt uden for greenen, havde netop taget sin kikkert fra øjnene efter at have fulgt den britiske golfspille­r Charlie Fords hvide slagkugle fra tee-stedet godt 180 meter vaek.

– Jeg kunne ikke se den laengere, så jeg fjernede kikkerten og kiggede ned et lille øjeblik. I det samme sagde det så ellers bang, da den ramte mig lige midt på hagen. Jeg så måner og stjerner.

– I begyndelse­n gjorde det meget ondt, men det gik over igen, sagde fynboen, der var til mestergolf sammen med sin søn.

Det må du undskylde

Havde Jørn Møller Larsen kigget opad i stedet for, var han blevet ramt lige midt i ansigtet.

Da den profession­elle golfer Charlie Ford få minutter senere skridtede hen over greenen for at lede efter sin bold, beklagede han over for Jørn Møller Larsen.

– Ramte jeg dig? Det må du undskylde, sagde han og gav fynboen hånden.

Praemier for 11,2 mio.

Milliardae­ren og golf-entusiaste­n Lars Larsens store golfshow, der er en del af Europa Tour, glimter med stjerner som eksempelvi­s den lokale golfhelt Thomas Bjørn, den staerkt kulørte og underholde­nde amerikaner John Daly og britiske Lee Westwood.

Sammen med resten af feltet kaemper de om en samlet praemiesum på 1,5 mio. euro svarende til 11,2 mio. kroner. Hvilket dynemillia­rdaer Larsen åbenbart selv synes er for sølle, så til naeste år vil puljen vaere fordoblet til 22,4 mio. kroner.

Med bopael få kilometer fra banen var det Dyne-Larsens selv, sønnen Jacob Brunsborg og barnebarne­t Christian, der åbnede ballet onsdag ved at spille mod udvalgte kendisser som f.eks. Bokse-Brian Nielsen, håndboldst­jernen Lars Christians­en. Og selvfølgel­ig Danmarks bedste golfspille­r, Thomas Bjørn, der er kaptajn på det europaeisk­e Ryder Cup-hold.

Turneringe­ns første dag begyndte fugtigt i går, men først på eftermidda­gen kom en opklaring ind over golfbanen, hvor der er rejst en enorm teltby med caféer, barer og golf-butikker.

Gummidyr hitter

Og indimellem telte med kostbare golfkøller og fancy modetøj ligger en lille bod, hvor de saelger små Birdieaend­er.

Det lille pivedyr, som man giver et par tryk, når nogen laver en birdie på banen, er på rekordtid blevet et kaempehit blandt tusindvis af danske golfspille­re i alle aldre. Salget går til fordel for Kids Aid og sygdomsram­te børn.

Ekstra Bladet løb på Birdie And-saelger Christian Lund, Aarhus, der i løbet af formiddage­n havde solgt omkring 500 af de små gummidyr.

– De går som varmt brød, og det glaeder mig virkelig. Da min egen datter var indlagt til behandling for kraeft, nød hun virkelig af få besøg af Kids Aid, når hun havde mest brug for det, fortalte den travle saelger. Det er første gang, Silkeborg Goldklub laegger graes til Made in Denmark. Forventnin­gen er omkring 100.000 tilskuere.

Tidligere blev turneringe­n spillet på Lars Larsens eget golfcenter ved Aars i Himmerland. Men fordi Region Nordjyllan­d i fjor droppede et tilskud på fem mio. kroner, blev Lars Larsen sur og flyttede det enorme golfshow til hjembyen Silkeborg.

Her takkede borgmester Steen Vindum (V) straks i form af et kommunalt tilskud – på fem mio. kroner. Problemet med mangel på praktisere­nde laeger har bredt sig fra landets yderområde­r til hovedstade­n.

Det er meldingen fra formanden for Praktisere­nde Laegers Organisati­on (PLO), Christian Freitag.

Region Hovedstade­n har meddelt, at man snarest vil oprette to regionsdre­vne laegeklini­kker på henholdsvi­s Amager Hospital og Bispebjerg Hospital.

Ramte jeg dig? Det må du undskylde

 ??  ?? Birdie-aenderne, som Christian Lund saelger, går som varmt brød og er efterhånde­n blevet en slags maskot for golfspille­re i Danmark. Overskudde­t går til sygdomsram­te børn via Kids Aid.
Birdie-aenderne, som Christian Lund saelger, går som varmt brød og er efterhånde­n blevet en slags maskot for golfspille­re i Danmark. Overskudde­t går til sygdomsram­te børn via Kids Aid.
 ??  ?? Thomas Bjørn er den lokale helt i et felt af store stjerner.
Thomas Bjørn er den lokale helt i et felt af store stjerner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark