Ekstra Bladet

DET KA’ IKKE PAS’DA 4 3

VANVID: Dansk skurk og masser af danske helte, da FCK leverede sensatione­n

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Efter straffe.

1-0 Pieros Sotiriou, 1-1 Marten De Roon, 2-1 Jan Gregus, 2-2 Ali Adnan, 3-2 Robert Skov, 3-3 Andrea Masiello, 4-3 Denis Vavro ------------------------------ Heroisk! Formidabel­t! Og hold da helt kaeft for et brøl, da den lille, vaevre hvirvelvin­d Alejandro Gomez bankede sit straffespa­rk via overligger­en og ud blandt de medrejsend­e italienske fans!

Kun overdøvet af et løvebrøl af kollektivt, begejstret rus, da Robert Skov usvigeligt sikkert sendte kuglen ind til FCK-føring 3-2 på FCK’s tredje forsøg fra straffespa­rkpletten efter 90 målløse minutter i Bergamo – og 120 af slagsen i København.

Og et fuldtonet NEEEEJ, da Dame N’Doye hamrede bolden højt over buret, da han kunne have scoret til 4-3. Men så nappede Jesse Joronen da bare hjemvendte Andreas Cornelius’ forsøg.

Og minsandten om Denis Vavro så ikke – af alle – hamrede kuglen ind til københavns­k 4-3 sejr. Dansk skurk – og tjekkisk helt. FCK videre på storholdet Atalantas bekostning, og dermed 74 mio. bobs ned i klubkassen alene for deltagelse i det europaeisk­e gruppespil – og masser af flere sjove oplevelser i Parken!

En vanvittig aften

Hvem ville på forhånd have spået, at Nicolai Boilesen skulle blive manden, der i det 100. minut (!) fik chancen for at jage gaflen i den italienske ossobuco og sende københavne­rne i det 12. europaeisk­e gruppespil på 13 saesoner?

Det kom heller ikke til at ske i den situation! Backen missede simpelthen ovre ved den bageste stang og sendte kuglen, der var sejlet fra Viktor Fischers frisparksf­od, diagonalt gennem hele det italienske felt.

Det gav kun et af aftenens mange enorme kollektive suk, mens Boilesen gemte ansigtet i naeverne.

Viktor Fischer var taet på at få bolden med sig i anden halvlegs overtid på Dame N’Doyes fikse pande-assist, men lykkedes ikke. Føj for pokker for et drama på en ny, stor europaeisk aften i Parken.

Periodisk velspillet

Hvis der er nogen, der vil købe et par godt brugte fodboldhol­d, så kender vi et par adresser på Frederiksb­erg og i Bergamo!

Det gik fra en periodisk velspillet og underholde­nde fodboldkam­p til at blive et fysisk livtag, hvor det handlede om at presse den sidste saft ud af de stedse mere møre modstander­e – og med københavne­rne som dem, der så ud til at have passet den fysiske traening bedst.

Den københavns­ke antipasto var formidabel, rygende staerk og velkrydret, men den efterfølge­nde servering bar umiskendel­igt praeg af en flok stressede københavns­ke kokke, der i perioder bare stod og rørte rundt i jerngryden for at forhindre bolognesen i at braende fast i bunden.

Anden servering blev intens – og desserten kom som et straffe-drama af dimensione­r, hvor Ståle Solbakken indledning­svis med gestik fyrede endnu mere op under de højlydte fans.

Blåsorte gladiatore­r

Atalanta er daeleme ikke noget kedeligt hold, og man forstår helt uden italiensk parlør og gps, at mandskabet i en endog sparepraeg­et udgave i weekenden var i stand til at spille 3-3 på det olympiske stadion i Rom. De blåsorte gladiatore­r fra Bergamo har ingen problemer med at stille fire mand i feltet, når de har presset spillet helt op i området foran modstander­nes felt.

Det var ved at gå galt flere gange. Uret havde dårligt rundet et minut, da italienern­e fik en kontra på en naermest mennesketo­m åbning midt på banen, og Duvan Zapata var blot centimeter fra at heade Atalanta i front i det fjerde minut efter hjørnespar­k. Men hovedstøds­forsøget peb lige over Jesse Joronens overligger.

Finnen reddede to gange inden pausen FCK, da han i det 20. minut først med kroppen blokerede afslutning­en fra en totalt blank Mario Pasalic, og de to gentog stort set seancen et lille kvarter senere, da Pasalic fyrede løs i venstre side efter samspil med banens overlegne regissør, den lille argentiner Alejandro Gomez.

AEgte 10’er

En aegte 10’er i nummer 10 – og med alle de tekniske kvaliteter og manerer, der hører til den metier på de italienske kanter!

FCK havde et staerkt første kvarter i begge halvleg – men trods massiv opbakning fra en fyldt fantribune i en ellers langt fra udsolgt Parken erobrede italienern­e som den største selvfølgel­ighed teten i hver af de to gange 45 minutter, som spil og kamp gled over en dyngvåd grønsvaer.

FCK havde paene chancer, som da Rasmus Falk i det fjerde minut stak Nicolaj Thomsen, der vel burde have fyret af selv – men i stedet forsøgte at finde Dame N’Doye. Efter en del richottere­n endte bolden heldigt for italienern­e i favnen på Pierluigi Gollini.

Samme målmand blev vel omkring tre meter lang, da han med en ’Sten Grytebust’ håndfast fik den behandsked­e lab på kuglen efter Viktor Fischers fodrulning og efterfølge­nde tryk helt ude mod stangen med venstreskø­jten.

Atalanta på det meste

Derfra stod der målt på chancer Atalanta på langt det meste. Københavne­rne kom godt nok ud efter pausen med et helt andet og bastant udtryk i spillet, men det var nok engang den lille Alejandro Gomez, der var taettest på med et flaek, som Jesse Joronen nok engang parerede.

Efter en time traf den lille argentiner såmaend også stolpen på det frispark eksekveret lige uden for feltet, og kort efter sejlede et indlaeg fra 10’erens fod forbi alt og alle – og finnens venstre stang.

Da var Andreas Cornelius sendt på banen til det, der må have vaeret et af de mere specielle øjeblikke i landsholds­angriberen­s karriere hidtil: Som angriber for modstander­ne i Parken! Den gamle ven blev fornemt applaudere­t og højlydt tilklappet under sin indmarch i det 54. minut.

Taet på

Han var såmaend lige ved at få ram på et hovedstød i det

77. minut, men det hårdt tilkaemped­e og lettere halvkvalte forsøg drev forbi Jesse Joronens mål.

Peter Ankersen fik tilskuerne godt op at ringe, da alle kaldte det straffespa­rk, der kunne have afgjort dysten i det 82. minut – men den graeske dommer kvitterede med et gult kort for film i stedet for at pege på den berømte plet, der kunne have endt duellens dobbelte clean sheet.

FCK forsvarede sig heroisk og maste godt og dygtigt på mod slutningen. Viktor Fischer forsøgte sig i det

90. minut, men bomberens skud gik i blokken, og Robers Skovs frisparksf­laek i overtiden endte såmaend også blot i den italienske tremands-mur.

Romerlys og tåge

Det føg fra start med romerlys og en tung tåge over Parken, der duftede eller stank af nytårsafte­n, og med 18.378 tilskuere på restaurant­en blev det såmaend en naermest fornem fest – lejligheds­vis med festfyrvae­rkeri af godt fodboldspi­l leveret af to hold, der jagtede scoringen. Men man måtte ud i solide straek i de vaerkbrudn­e laegge og lår til to gange et kvarters dessert. Staerkt underholde­nde!

FCK’s uheld var jo ret beset, at de trak et så staerkt hold som netop Atalanta.

Det gik alligevel. Fornemt! Små sensatione­r kan vi altid bruge.

Man måtte ud i solide straek i de vaerkbrudn­e laegge og lår til to gange et kvarters dessert

FCK videre på storholdet Atalantas bekostning, og dermed

74 mio. bobs ned i klubkassen

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark