Ekstra Bladet

KLASSEFORS­KEL

- MADS GLENN WEHLAST

0-1 Ruslan Malinovsky (14), 0-2 Dieumerci Ndongala (33), 1-2 Kamil Wilczek (33), 2-2 Johan Larsson (58), 2-3 Sebastien Dewaest (56), 2-4 Mbwana Samata (86) ------------------------------ Som så ofte før de senere år blev Brøndbys europaeisk­e eventyr ganske kortvarigt. Det er således 13 år siden Brøndby senest var i et europaeisk gruppespil.

Det blev reelt en ekspeditio­nssag for Genk at kvalificer­e sig til Europa Leaguegrup­pespillet efter 5-2 i det første opgør, vandt belgierne 4-2 i returkampe­n på Brøndby Stadion. Samlet vandt belgierne 9-4 og de to opgør viste klart, at Brøndby er alt for nemme at score mod på den europaeisk­e scene. Sejrsmålet, som Sebastien Dewaest scorede, var det bedste eksempel. Kabongo fulgte simpelthen ikke med sin modstander, der let headede bolden i mål. Kabongo var også involveret i 4-2-traefferen, da Mbwana Samatta løb fra ham over en halv banelaengd­e.

På mange måder var der over to kampe klassefors­kel på de to mandskaber.

Johan Larsson udlignede godt nok til 2-2, men lige nu er kaptajnen langt fra det niveau, vi så i sidste saeson.

En skygge af sig selv

Laeg dertil, at Hany Mukhtar samtidig ligner en skygge af sig selv. Han var skadet i opstarten og har slet ikke ramt topniveaue­t her i august.

Sportsdire­ktør Troels Bech bør ikke vaere i tvivl om naeste traek. Det burde vaere et forsøg på at forlaenge aftalen med Kamil Wilczek, der har udløb naeste sommer. Mod belgierne scorede han sit mål nummer 20 i de seneste 21 kampe.

Imponerend­e af polakken, der som en af de få virkelig har holdt niveauet. Du ser ham måske ikke så meget i kampene, men han står altid de rigtige steder og får afsluttet fra alle mulige vinkler.

Før opgøret mod Genk blev Besar Halimi praesteret på en toårig aftale – frem til sommeren 2020. Brøndby har efter al sandsynlig­hed betalt en beskeden sum for midtbanesp­illeren. Med tilgangen af ham har Brøndby igen fyldt udlaending­ekvoten op i spillertru­ppen.

Halimi kender spillestil­en på Vestegnen, og hvad der er endnu vigtigere: Hans tilstedeva­erelse kan måske vaere med til at løfte Hany Mukhtar.

mgw

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Mod belgierne scorede Kamil Wilczek sit mål nummer 20 i de seneste 21 kampe.
FOTO: RITZAU SCANPIX Mod belgierne scorede Kamil Wilczek sit mål nummer 20 i de seneste 21 kampe.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark