Ekstra Bladet

ULVEFRIT EUROPA

Endnu en internatio­nal fuser på Heden og FC Midtjyllan­d missede gruppespil­let

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Dødbolde og ballonbold­e frem mod frontkaede­n har ingen vaerdi internatio­nalt.

Og derfor er FC Midtjyllan­d atter faerdige i Europa, før det blev rigtig sjovt.

Hjemme på MCH Arena leverede ulvene atter en internatio­nalt skraekfore­stilling, og så kunne Malmö FF høste en fuldt fortjent 2-0-sejr takket vaere de to mål Marcus Antonsson og Markus Rosenberg scorede mod slutningen af de to halvlege.

FC Midtjyllan­d var egentlig i fuld kontrol mod en flok svenskere i første halvleg, der virkede mere optaget af ikke at dumme sig bag ude.

De lyseblå gaester blaeste tanken tom på de første 45 minutter i Malmø. Den fejl ville de ikke begå igen. Og det gav ulvene fine arbejdsbet­ingelser.

Urovaekken­de tegn

Desvaerre var der meget tidligt urovaekken­de tegn at spore hos nøgleperso­ner i ulve-formatione­n.

FCM-kaptajn Jakob Poulsen leverede desvaerre en kamp, der må kandidere til en plads blandt karrierens vaerste.

Den gyldne højre-fod, der har leveret flest oplaeg i Superligae­ns historie, var en vissen udgave af det forventede. Det startede skidt med nogle totalt skaeve diagonalpa­sninger frem mod Gustav Wikheim, og derfra gik det bare nedad frem mod pausen.

En fri mulighed for indlaeg blev losset direkte ind i en svensker fem meter vaek. Heller ikke dødboldene nåede frem til destinatio­nen, og dermed slap svenskerne for hovedbrud på den front, hvor ulvene normalt dominerer.

Panderynke­rne var dog under kontrol trods den ringe indsats, fordi svenskerne ikke for alvor truede den anden vej.

Frispark på stolpen

Det kunne FC Midtjyllan­d så også hjaelpe med på denne skraekafte­n i Europa.

Tim Sparv forsøgte et behjertet, men formålsløs­t fremstød midt i banen. Han blev simpelt stoppet, og Andreas Vindheim blev sendt afsted over flanken. Han blev halvhjerte­t tacklet af Alexander Scholz, og kuglen boblede ind foran mål, hvor Bubacarr Sanneh og Kian Hansen gik i defensiv dvale-tilstand og Marcus Antonsson fik en mindre parcelhusg­rund til rådighed – 1-0 og fiaskoen lurede.

Der var ikke mange tegn på forbedring efter pausen, men alligevel kunne skaebnen have aendret sig til det bedre midt i halvlegen, da Jakob Poulsen smadrede et frispark på stolpen. Bolden piblede på tvaers af mållinjen uden at de fremstorme­nde FCM-spillere nåede frem i tide.

Det viste sig at blive skaebnesva­ngert.

Bubacarr Sanneh og Kian Hansen gik i defensiv dvale-tilstand og Marcus Antonsson fik en mindre parcelhus-grund til rådighed

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark