Ekstra Bladet

Europas bedste

-

Pernille Harder er kåret til den bedste kvindelige fodboldspi­ller i Europa ved en prisuddeli­ng af UEFA.

Det er første gang, en dansk kvinde er kåret som Europas bedste spiller, siden UEFA startede kåringen i 2013, to år efter maendenes tilsvarend­e kåring blev oprettet.

Selvom Pernille Harder meget gerne ville deltage i prisuddeli­ngen, så kunne det desvaerre ikke lade sig gøre.

Takketale på video

UEFA havde nemlig planlagt prisuddeli­ngen sådan, at den lå lige oveni en kvalifikat­ionskamp til VM for det danske kvindeland­shold.

Derfor måtte Harder modtage prisen på forhånd og sende en takketale på video, så hun kunne spille landskampe­n samtidig.

At UEFA har valgt at planlaegge det sådan, er ifølge Pernille Harder en tydelig negligerin­g af kvindefodb­old, som hun sagde til Ekstra Bladet, da hun blev nomineret.

– Det er selvfølgel­ig aergerligt, at jeg ikke kan komme på grund af en UEFA-turnering. Det er lidt et dårligt signal at sende fra UEFA, i forhold til det man snakker om med ligestilli­ng. Jeg kan jo bare håbe, at det bliver aendret til naeste år. At man arrangerer det her ud fra både herrernes og damernes programmer, sagde Pernille Harder til Ekstra Bladet.

I sin takketale naevnte Harder dog intet om den dårlige planlaegni­ng.

– Det er en aere for mig at vinde denne pris. Det har vaeret en drøm for mig, siden jeg var barn, sagde hun i videoen.

Harder spiller til dagligt for tyske Wolfsburg, som er blandt de bedste kvindehold i verden.

Prisen blev uddelt i forlaengel­se af traekninge­n til Champions League-gruppespil­let.

Hos maendene vandt Luka Modric måske en smule overrasken­de over Cristiano Ronaldo og Mohammed Salah.

ss

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? – Det er en aere for mig at vinde denne pris. Det har vaeret en drøm for mig, siden jeg var barn, sagde Pernille Harder i en i video.
FOTO: LARS POULSEN – Det er en aere for mig at vinde denne pris. Det har vaeret en drøm for mig, siden jeg var barn, sagde Pernille Harder i en i video.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark