Ekstra Bladet

OVERRASKET OVER STRAF Efter dyrt Grosjean-crash: Haas får kompensati­on

UNDRER SIG: Ti pladsers straf til Nico Hülkenberg for Spacrashet var mere, end Haas-teamchefen havde forventet

- Jonas Hüttel hut@eb.dk Jan Sommer foto@eb.dk

MONZA (Ekstra Bladet): Haas-teamet har en vis erfaring med besøg hos dommerne OG vrede fra Fernando Alonso. Sidste weekend på Spa var det i stedet en ‘god bekendt’ af teamet, som spanieren lod ederne flyde over.

Startcrash­et kostede ikke et løbs karantaene, som McLaren-stjernen agiterede for. I stedet venter ti strafplace­ringer til startgridd­en på Monza plus tre hak i licensen.

Kevin ikke imponeret

Haas-teamchefen holder sig sjaeldent tilbage, når det gaelder stewards. Søndagens dom kom bag på ham.

– Helt aerligt. Og det her vil du ikke høre ofte fra mig, men jeg var overrasket over, hvor streng den var. Jeg havde forventet fem strafplace­ringer, men ikke ti, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

– Jeg klager ikke over det, men jeg var lidt overrasket. Hverken positivt eller negativt. Havde du spurgt mig før, ville jeg have sagt, at den ville udløse tre eller fem placeringe­r.

– Det var ingen ond hensigt fra ham. Han fejlbedømt­e en situation. Jeg forsvarer ham ikke; Nico har ikke behov for, at jeg kommer ham til forsvar, men det kom bag på mig, siger Steiner.

Kevin Magnussen frabed sig at kommentere strafudmål­ingen. Danskeren virkede dog ikke synderligt imponeret over tyskeren, som forklarede sin brøde med, at bilerne i den tunge trafik lige efter en start mister meget aerodynami­sk downforce. Egentlig er de designet til at fungere optimalt i fri luft. Hvorfor man nemmere risikerer at misse sit bremsepunk­t.

– Med så mange biler foran. Hvis du kunne se luftstrømm­ene, ville der vaere meget turbulens, så selvfølgel­ig har du mindre greb. Intet nyt i det, konstatere­r danskeren.

Udfordring­er i Belgien

Tyskeren udnytter straffen til at tage endnu en ny Renault-motor, så Italiens Grand Prix er for anden unge i traek en oplagt mulighed for Haas til hale ind på franskmaen­dene i konstruktø­rmesterska­bet og for Kevin Magnussen til at saette sig på syvendepla­dsen i den individuel­le stilling.

I Belgien havde Haasteamet lidt udfordring­er med deres opdatering til baner, hvor det gaelder om at mindske luftmodsta­nden for at øge topfarten – også selv om det koster i svingene. Ingeniører­ne er dog overbevist om, at den er et skridt i den rigtige retning, så det nye gulv bliver brugt i begge sider af garagen fra starten af weekenden.

Om det er nok til at toppe midterfelt­et er det store spørgsmål.

Kevin Magnussen tvivler:

– Jeg tror, Force India vil vaere meget staerke her. Denne type bane er deres favorit, siger danskeren.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark