Ekstra Bladet

GRAVEDE BARNE-LIG NED

- FOTO: KENNETH MEYER

En 22-årig kvinde udsatte på uforsvarli­g vis sit barn for alvorlig fare, da hun i september sidste år i hemmelighe­d fødte en dreng og gravede barnet ned ved Brinken i Glostrup.

Det afgjorde Retten i går.

Kvinden, der er rumaener, idømmes fire måneders faengsel, og hun udvises af Danmark med indrejsefo­rbud i seks år.

Hun har i sagen vaeret tiltalt efter en saerlig paragraf, som bruges, når mødre anklages for at draebe deres egne børn ved fødslen.

Hun er dog frifundet for drab, og altså i stedet dømt for uforsvarli­gt at udsaette barnet for fare. Desuden er hun dømt for usømmelig omgang med lig.

Retsmedici­nerne har i sagen i Glostrup vaeret sat på en saerdeles svaer opgave, da barnet blev fundet lang tid efter fødslen – formentlig flere uger.

Dødsårsage­n er ikke fastslået, og retsmedici­nere har ikke med sikkerhed kunne sige, om den lille dreng var død allerede inden fødslen. Det fortalte Steen Holger Hansen, overlaege på Retsmedici­nsk Institut i København, i retten.

Var i live

Dog forklarede han, at indholdet af barnets tarm taler for, at barnet har vaeret i live efter fødslen.

Normalt fyldes barnets tarm lige inden fødslen, og barnets tarm var ikke fyldt, forklarede han.

– I hvert fald to tredjedele af tyktarmen var tom, og det taler meget staerkt for, at barnet har vaeret i live i nogle timer, sagde retsmedici­neren.

Og den forklaring har retten lagt vaegt på, fortaeller dommeren.

– Vi må laegge til grund, at der var tale om et fuldbårent barn, og at det var i live ved fødslen, lyder det i afgørelsen.

Den unge mor naegtede sig under retssagen skyldig i anklagen om drab. Hun erkendte, at hun fødte barnet og efterfølge­nde gravede det ned. Men hun sagde, at hun ikke maerkede liv efter seks måneders graviditet, og at barnet ikke var i live ved fødslen. Det trak ikke vejret og var blåt i hovedet ved fødslen, lød forklaring­en.

Hun fortalte også gennem sin tolk i retten, at hun havde holdt graviditet­en hemmelig, da hun følte sig skamfuld – og derfor ikke gik laegen.

– Jeg var bange. Siden jeg var barn, har jeg vaeret angst og skamfuld, sagde hun og fortalte, at hun formåede at skjule graviditet­en, da hun var noget buttet.

Den unge mor har tidligere født et barn i Rumaenien, og dengang var hendes oplevelse med laegen så dårlig, at hun har vaeret bange for at gå til laegen.

– Han talte ikke paent til mig, og han sagde, at hvis jeg blev ved med at skrige, ville jeg få taesk, sagde hun.

Hun har modtaget dommen. til

Siden jeg var barn, har jeg vaeret angst og skamfuld

 ??  ?? Kriminalte­knikere arbejder på stedet, efter at to bygningsar­bejdere fandt resterne af et barnelig i Glostrup. Nu er der sat punktum i sagen.
Kriminalte­knikere arbejder på stedet, efter at to bygningsar­bejdere fandt resterne af et barnelig i Glostrup. Nu er der sat punktum i sagen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark