Ekstra Bladet

Mishandled­e fire børn og hustru

- PER RASMUSSEN METTE PEDERSEN mepe@eb.dk

Gennem mindst fem år er fire børn i alderen 10 til 13 år ifølge anklagemyn­digheden blevet groft mishandlet både fysisk og seksuelt af deres egen far.

Det kom frem i går, da den 40-årige mand blev fremstille­t i grundlovsf­orhør ved Retten i Naestved.

Voldtog yngste datter

Manden, som naegter sig skyldig, blev ført ind i retten af to civile betjente. Han er taet på to meter høj, spinkel af bygning og var iført stribet sweatshirt, jeans og blå sneakers.

Retsmødet blev holdt for lukkede døre, men forinden blev de i alt ti sigtelser laest op. Undervejs sad han og kiggede ned i bordet. En gang imellem gemte han ansigtet i haenderne.

Den 40-årige familiefar er blandt andet sigtet for at voldtage og have forsøgt at voldtage sin yngste datter, som i dag er ti år.

Han er sigtet for anden kønslig omgang end samleje med sin anden datter samt pigernes to brødre, og derudover skal han have udøvet vold mod alle fire børn.

Ifølge sigtelsen er de blevet slået med knytnaeve, sparket og skubbet ned fra trappen på første sal. En del af volden er sket, mens familiens øvrige medlemmer så på.

Mandens 43-årige hustru skal vaere blevet udsat for to tilfaelde af vold.

Mest alvorlig var en episode 30. juni i år.

Her tog familiefad­eren ifølge sigtelsen kvaelertag på kvinden, pressede hende op mod vaeggen foran de fire børn og sagde: ’Se her, børn, det her er jeres mors sidste tid’ – for derefter at slå hendes hoved flere gange ind i vaeggen og holde en køkkenkniv op foran hende med det formål at skabe skraek.

Den 40-årige blev varetaegts­faengslet i foreløbig fire uger.

 ?? FOTO: JOACHIM ADRIAN ?? Grundlovsf­orhøret blev holdt for lukkede døre.
FOTO: JOACHIM ADRIAN Grundlovsf­orhøret blev holdt for lukkede døre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark