Ekstra Bladet

POLITIKERE ER IKKE SUPERSTJER­NER

- FOTO: FINN FRANDSEN

var jeg til fyraftens-jazz på en Tirsdag aften bar i indre København lige over for Slotsholme­n. På Christians­borg var der lys i vinduerne, og en af barens gaester bemaerkede, at der også var en fest på den anden side af kanalen.

En anden spurgte, hvad det var for noget. Jo, det var det der Macron. Og så blev der ikke snakket så meget mere om det.

Naeste morgen var jeg et smut i min lokale kiosk og bemaerkede lyden af en lavthaenge­nde helikopter på vejen derover. Det gjorde kioskmande­n også. Han vendte øjnene opad og sagde blot ’Macron’, og så snakkede vi heller ikke mere om det. Jeg tror helt aerligt, at det er sådan, de fleste danskere har det. Han var her, nu er han vaek, livet går videre.

der blev tegnet i medierne, var et Det billede, andet.

Livestudie­t på TV2 News var pakket med kommentato­rer, som fulgte den franske praesident­s taette program vaeg til vaeg.

Det kneb sommetider med at finde på noget at snakke om, så der var godt gang i lommeulden.

Egentlig temmelig søvndyssen­de, men jeg vågnede halvt op, da jeg hørte en reporter spørge udenrigsmi­nister Samuelsen, hvordan han havde det med, at han havde fået sådan en superstjer­ne til landet.

Siden hvornår er vi i medierne begyndt at kalde politikere for superstjer­ner? De er ret beset arbejdsmae­nd i folkets tjeneste, og vi, der har til opgave at holde øje med, om de passer tjansen forsvarlig­t, skal ikke ophøje dem til mere, end de er.

Alligevel stod der ’En superstjer­ne kommer til byen’ hen over skaermen på TV Avisen. Jeg synes, det er upassende.

ikke, at der var stimlet mange Jeg underkende­r glade mennesker sammen på Amalienbor­g Slotsplads for at få et glimt af dronningen og hendes gaester, ligesom der var rift om pladserne blandt studerende i Den Sorte Diamant, hvor praesident­en stillede op til debat.

Jeg synes selv, det var rørende at se ham tale med de pårørende til ofrene fra Krudttønde­n,

Lars Løkke fik massiv pressedaek­ning sammen med Macron.

og jeg har også ladet mig underholde af at kigge på kjolerne til hofballet.

Emmanuel Macron er absolut en af tidens mest interessan­te spillere i europaeisk politik, men han er altså lige så menneskeli­g som alle andre politikere. Blot for at naevne noget havde han ikke større supermands­kraft, end at en af hans ministre uden varsel gik af for åbent taeppe midt i det hele.

Arrangemen­tet på Den Sorte Diamant blev til flere studerende­s store skuffelse stoppet før tid på grund af forsinkels­er. På hjemmefron­ten skuffer han også. Her har han meget lidt opbakning fra arbejdere og arbejdsløs­e. Hans popularite­tskurve er faldet markant på et år.

ned i politik, uanset om Macron Det går op og for en stund spiller hovedrolle­n som gaest i det lille monarki, hvor alting lige pludselig ligner en Disney-film med stort gallataffe­l på slottet.

Billigt kan det franske statsbesøg ikke have vaeret for Danmark, når man tager alting i betragtnin­g. Men pompen og pragten er en flot kulisse for vores egne politikere at sole sig i. Løkke er sikkert for en gangs skyld ikke utilfreds med den massive mediedaekn­ing.

Der sker også ting under et statsbesøg, som offentligh­eden aldrig får kendskab til. Det bemaerkede en forsker i internatio­nal politik, diplomati og EU’s udvikling, Rebecca Adler-Nissen, forleden til Politiken.

Lad mig til eftertanke for alle os i medierne slutte af med et citat fra hende:

’I virkelighe­den har det vigtigste nok vaeret noget af det, vi ikke kunne se.’

Macron er altså lige så menneskeli­g som alle andre politikere

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark