Ekstra Bladet

I krig mod DR

-

Café Hack blev gennem 14 år sendt på DR P4 frem til foråret 2017, hvor public service-stationen pludselig brød samarbejde­t med deres lytter-magnet.

Det skete, efter det kom frem, at Søren Dahls produktion­sselskab havde modtaget mindst en million kroner i betaling fra de lokationer, hvor der var blevet sendt live i løbet af nogle sommerturn­éer, hvilket var i strid med DR's regler.

Den opfattelse deles dog ikke af Søren Dahl og Kristian Borregaard, som står bag SK Production­s.

Til Ekstra Bladet fortaeller Søren Dahl, at han og Kristian, som han har arbejdet sammen med i 35 år – ikke mindst på succesprog­rammet fra Café Hack – endnu ikke har bestemt sig for, om de vil gå videre med sagen eller lade det gå i glemmeboge­n.

Offerrolle­n

Søren Dahl mener, at der fra DR’s side lå en anden dagsorden en den officielle bag, da samarbejde­t pludselig blevet stoppet.

– Uden at sige for meget kan man jo konstatere, at vi så fuldstaend­ig anderledes på det end DR. Der var en redaktør, der syntes, vores lyttere var for gamle. Og i stedet for bare at sige det og tage lytterstor­men, så valgte man så at gøre noget andet, siger Søren Dahl, der ikke umiddelbar­t ønsker sig en langstrakt armlaegnin­g med mediegigan­ten.

– Vi har sådan set formuleret en staevning, og den overvejer vi, hvad vi skal gøre med. Om vi skal til at bruge alt vores tid og energi på det, det tvivler jeg lidt på.

– Man skal grundigt overveje, om man tror, man bliver et lykkeliger­e menneske af at køre en retssag mod DR i fire år. Vi er ikke helt afklarede, men vi ved, at vi ikke gider gå rundt og vaere ofre. Det klaeder ikke nogen. Så er det bedre at komme videre i livet, siger Søren Dahl og glaeder sig over, at alle lytterne ikke er forsvundet.

Voldsomt

Da taeppet blev trukket vaek under Søren og hans elskede program, var det en ganske voldsom oplevelse.

– Den slags sker jo for mange mennesker, men her skete det bare i det offentlige rum, og så er det lidt vanskelige­re. Det handler jo også om, at ens børn ikke skal opleve, når det virkelig går amok, og man bliver belejret af pressen. Det var en hård omgang, og jeg måtte koncentrer­e mig om at passe på min familie, siger Søren Dahl.

– Man kommer laengst med et positivt livssyn og så en god portion taknemmeli­ghed og ydmyghed. De mørke tider kommer til alle mennesker. Sådan er livet. Man kan ikke gøre noget ved det. Det er risikoen, når man traeder lidt ud af skyggen.

– Overvejede du at kaste håndklaede­t i ringen?

– Nej, overhovede­t ikke. Vi holdt fire ugers ferie, og så var vi i gang igen.

Man kommer laengst med et positivt livssyn og så en god portion taknemmeli­ghed og ydmyghed

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark