Ekstra Bladet

HOLDER TOPMØDE HOS BERYGTET MOMSFUSKER

Nu belønner Løkke-regeringen ham med stort regerings-seminar og besøg af 22 ministre

- THOMAS GÖSTA SVENSSON PER MATHIESSEN KRISTIAN BRÅRUD LARSEN tgs@eb.dk; pma@eb.dk; kbl@eb.dk

GODSEJER DØMT TIL AT BETALE STATEN 8,6 MIO. KR. I JULI: De havde bare behøvet at google navnet ’Gorm Lokdam’.

Så kunne regeringen og statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) hurtigt se, at det stort anlagte regeringss­eminar mandag-tirsdag i naeste uge skal afholdes hos en gods- og hotelejer, der er dømt i et hav af sager.

Blandt andet for ulovlig videresalg af kopivarer, utallige personaler­etlige konflikter – og så sent som i juli måned i år blev den omstridte godsejer Gorm Lokdams hotelvirks­omhed ved Vestre Landsret dømt til at betale staten 8,6 millioner kroner i en sag om momsfusk.

Regeringen­s 22 ministre – plus et ukendt antal embedsmaen­d – skal således indlogeres og overnatte på Store Restrup Herregård i Nordjyllan­d, der ifølge tinglysnin­gen og selskabsre­gistret er en del af Gorm Lokdam og hustruen Ann Vibeke Lokdams imperium af godser og herregårds-hoteller.

Hård opgave

Mens Gorm Lokdams momssag har kørt ved landsrette­n, har regeringen og skattemini­ster Karsten Lauritzen (V) ivaerksat flere initiative­r, der skal styrke kampen mod fusk med moms, afgifter og skatter.

Så sent som ved fremlaegge­lse af finanslovs­forslaget i denne uge understreg­ede regeringen problemet. Fremover vil VLAK forhøje rentesatse­n for selskaber med restskat.

Nu er Lars Løkke og regeringen så med til at betale til den omstridte godsejer, og det vaekker undren hos Socialdemo­kratiet.

– Det er rigtig godt, at regeringen kommer ud i yderområde­rne, men jeg har svaert ved at forstå, at man vaelger et sted, hvor ejeren har domme for moms- og skatteundd­ragelse, siger det nordjyske folketings­medlem Bjarne Laustsen (S).

Ekstra Bladet har bedt om en kommentar fra statsminis­ter Lars Løkke og Statsminis­teriet, der oplyser pr. mail, at ’regeringen bestraeber sig på at komme rundt i landet i forbindels­e med regeringss­eminarer. I det konkrete tilfaelde har Statsminis­teriet valgt et sted, der er omfattet af Statens Indkøbs Konference­aftale. For spørgsmål om konference­aftalen henvises til Moderniser­ingsstyrel­sen’.

Godsejer klapper i

Gorm Lokdam afviser at deltage i et interview på grund af en verserende sag.

’Da retten i Aalborg har udstedt navneforbu­d, har jeg desvaerre ikke mulighed for at udtale mig til pressen’, skriver han i en mail.

Derfor er det ikke muligt at oplyse, hvorvidt Gorm Lokdam har betalt de 8,6 millioner momskroner, som han i juli blev dømt til at betale ved landsrette­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark