Ekstra Bladet

Overvågnin­g er dybt sygt

-

Regeringen ønsker overvågnin­g frem for velfaerd. Derfor vil regeringen overvåge borgeres bopael og elforbrug.

Fremover skal myndighede­n kunne samkøre oplysninge­r om danskernes elforbrug med oplysninge­r om bopael. Samtidig vil regeringen overvåge, om borgere bor der, hvor de siger, at de bor.

Man indfører mulighed for at masse-overvåge mange borgeres bopael og elregninge­r. Det er enormt indgribend­e at overvåge og registrere borgeres bopael og elforbrug på den måde, der er lagt op til. Man måler forbrug hver time og kan lave en meget praecis profil af en persons adfaerd.

Det har intet med velfaerd at gøre. Det er dybt sygt og ikke noget, der hører hjemme i et land som Danmark. Regeringen skulle hellere lade kontanthja­elp, pensioner og SU stige i takt med, at alt andet stiger. Det andet er at trampe på de svageste i samfundet. At traekke borgere i deres ydelser, så de bliver endnu mere fattige, er at skabe elendighed og kriminalit­et.

Rune Olsen

Kastrup Den franske filosof Jacques Derrida, som praesident Emmanuel Macron kender til, måtte have kaldt det, der forleden under statsbesøg­et i Danmark foregik med fine møder, galla-aften og så videre, for et spøgelseso­ptog. Alt er sammenfedt­et

 ?? FOTO: PETER HOVE OLESEN ?? Regeringen­s ønske om at overvåge borgernes elforbrug huer ikke Rune Olsen.
FOTO: PETER HOVE OLESEN Regeringen­s ønske om at overvåge borgernes elforbrug huer ikke Rune Olsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark