Ekstra Bladet

Ditte Okman Tudefjaes på Facebook

Hvad jeg ikke forstår er, at Uffe Elbaek ikke lukker røven, gnider sig i haenderne og holder kaeft

- FOTO: JENS DRESLING

Mens vores politikere gerne blander sig i, hvordan vi lever – og i saerdelesh­ed Alternativ­et, der nidkaert vil bestemme, som hvor mange gram kød vi indtager om ugen – så må befolkning­en ikke blande sig den anden vej.

Det var derfor med stor forargelse, at Uffe Elbaek modtog en henvendels­e fra Ekstra Bladet i forbindels­e med overtagels­en af sin mors leje-raekkehus. Som søn kan han nemlig overtage sin afdøde mors raekkehus helt uden om venteliste – og angiveligt til saerdeles billig leje.

Og det siger man da ikke nej til. Og derfor har han selvfølgel­ig sat sine ejede mursten til salg og kan i bedste fald tjene millioner.

Vil stoppe fidusen

Jeg skriver i bedste fald – problemet er bare, at Alternativ­et arbejder benhårdt for netop at saette en stopper for denne fidus; Man skal IKKE kunne tjene millioner på mursten, ligesom boligmarke­det skal vaere lige tilgaengel­igt for alle – og altså ikke bare for velstilled­e familiemed­lemmer, der kan score en billig lejebolig, hvis en mor eksempelvi­s dør.

Uffe valgte ikke at stille op til Ekstra Bladets kritiske spørgsmål – det gjorde ham nemlig ’oprigtig ked af det’, at ’Ekstra Bladet arbejder på endnu (!) en artikel om, at jeg flytter ind i min mors raekkehus ...’

Ingen er åbenbart for fine til at tude ud på Facebook.

Han forklarer sine følgere: ’Jeg skal ikke laegge skjul på, at jeg er rigtig glad for, at jeg kan overtage min mors raekkehus. Det har vaeret min mormor og morfars. Min mor er født der, og hun døde der i sidste måned. Det er et hjem, der for mig er fyldt med minder. Minder fra min barndom, fra min ungdom, fra mit voksenliv, fra mit liv med min familie – og derfor vil jeg gerne bo der.’

En undtagelse fra Alternativ­ets regler

Og her gad jeg og Ekstra Bladets redaktion altså godt vide, hvem der ellers gad at bo der, og om det faktum, at ens mor er født i et hus, nu skal vaere en undtagelse i Alternativ­ets ellers målrettede kamp for et lige tilgaengel­igt boligmarke­d?

Hvad hvis ens mor ikke var født der, men har boet der, siden hun var seks år?

Jeg er fuldstaend­ig med på, at Uffe Elbaek ikke skal saette sin ejerlejlig­hed til salg til millioner under vaerdi. Og jeg er helt med på, at han gerne vil smutte foran i køen, når han kan.

Hvad jeg ikke forstår, det er, at han ikke lukker røven, gnider sig i haenderne og holder sin kaeft.

At ens mor har boet i et hus er et lige så latterligt argument for Alternativ­ets leder som dengang, Mette Frederikse­n turnerede Danmark tyndt med argumentet ’saerlige omstaendig­heder’, da hun stik imod egen politik sendte sin unge i privatskol­e i stedet for at benytte den kommunale.

Hvad fanden tror vores politikere, at vi andre dødelige har af argumenter, når vi springer boligkøen over eller sender vores poder i privatskol­e?

Prøv engang at stave til SAERLIGE OMSTAENDIG­HEDER!

Vi har alle saerlige grunde til at ville bo godt og billigt og til at foretraekk­e en privatskol­e med styr på lortet i stedet for resulta-

Når en politiker siger det her, er der som regel noget at komme efter ...

Ekstra Bladet 29. august.

tet af vores politikere­s varierende børneekspe­rimenter.

’Før kritisered­e medierne, at jeg boede i en dyr ejerlejlig­hed på Frederiksb­erg, nu kritiserer de, at jeg flytter i en mindre lejebolig’, forsøger Uffe Elbaek sig.

Men nej, Uffe! Medierne kritiserer ikke, at du boede i dyr lejlighed.

De kritiserer hykleriet, når du saelger den med et gigantisk overskud, som du politisk set er imod.

Og nej, medierne kritiserer ikke, at du kommer til at bo billigt. De kritiserer, at du stik imod egen politik springer boligkøen over.

Rigtig smart

Det ved Uffe nok godt, medmindre han er idiot. Og det har jeg ham ikke mistaenkt for at vaere. Tvaertimod.

Med hans manipulere­nde patos skal man vaere smart. Rigtig smart.

I sit tuderi får han også belejligt flettet ind, at han ’jo ikke gør andet end at følge reglerne og den gaeldende lovgivning. Det gør jeg til punkt og prikke’.

Som en god ven tørt bemaerkede: Når en politiker siger det her, er der som regel noget at komme efter ...

 ??  ?? Det er ikke let at vaere Elbaek’Før kritisered­e medierne, at jeg boede i en dyr ejerlejlig­hed på Frederiksb­erg, nu kritiserer de, at jeg flytter i en mindre lejebolig’, skriver Alternativ­ets leder på Facebook, men Ditte Okman hopper ikke på den.
Det er ikke let at vaere Elbaek’Før kritisered­e medierne, at jeg boede i en dyr ejerlejlig­hed på Frederiksb­erg, nu kritiserer de, at jeg flytter i en mindre lejebolig’, skriver Alternativ­ets leder på Facebook, men Ditte Okman hopper ikke på den.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark