Ekstra Bladet

Det ser fint ud

Det er ikke hold, der kommer til at fylde Parken, men den sportslige afdeling i FC København var ganske godt tilfreds efter Europa League-lodtraekni­ngen i Monaco

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Efter kraftpraes­tationen mod italienske Atalanta kan FCK se frem til at skulle op mod Zenit, Bordeaux og Slavia Prag i Europa Leagues gruppespil.

– Jeg synes, at det er en okay lodtraekni­ng. Umiddelbar­t tror jeg, at det er en gruppe, hvor alle kan tage point fra alle, og derfor kan spaendinge­n også godt leve helt frem til sidste runde, siger manager Ståle Solbakken til FCK’s hjemmeside.

Russiske Zenit fra Skt. Petersborg må betragtes som favoritter, og københavne­rne tabte 0-5 til dem i en testkamp i vinter.

Ikke langt vaek

– Zenit er et staerkt hold, det så vi selv, da vi mødte dem i januar. Bordeaux har lige slået Monaco og ser gode ud, og Slavia Prag taenker nok, at FCK skal de i hvert fald slå – ligesom vi taenker, at vi bør slå dem, siger Ståle Solbakken, der på tilhaenger­nes vegne glaeder sig over, at de denne gang ikke skal så langt og kan se frem til at besøge nogle attraktive byer.

Viktor Fischer & co. får ikke mulighed for at lege turister, men FCK’s offensive es glaeder sig over, at københavne­rne skal spille nogle fede steder.

– Det er en fin lodtraekni­ng. Det er tre stadioner, der er forholdsvi­s nye, så det bliver gode oplevelser, siger Viktor Fischer til FCK TV.

Milliardst­adion

Vi har vist, at vi godt kan slå modstander­e, der er gode

Saerligt Zenit Arena i Skt. Petersborg glaeder han sig til. Det imponerend­e stadion kostede over fem milliarder kr. at bygge og husede blandt andet VM-semifinale­n mellem Frankrig og Belgien samt bronzekamp­en under sommerens slutrunde i Rusland.

– Jeg har hørt fra folk, der har spillet der, at det skulle vaere ret voldsomt. Jeg har også set det på billeder, og det ser rigtig fedt ud.

– Så er der det at tage til Rusland for – trods alt, siger Viktor Fischer, der sportsligt også er godt tilfreds:

– Vi har chancen for at gå videre. Vi har vist, at vi godt kan slå modstander­e, der er gode – og måske også lidt bedre end os selv.

– Vi skal tro på, at vi kan gå videre. Det er målet.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? FCK-traener Ståle Solbakken tryller under den flotte returkamp mod Atalanta. Nordmanden er glad for, at københavne­rne slipper for de helt lange rejser.
FOTO: LARS POULSEN FCK-traener Ståle Solbakken tryller under den flotte returkamp mod Atalanta. Nordmanden er glad for, at københavne­rne slipper for de helt lange rejser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark