Ekstra Bladet

Ståle bygger hold til Europa

-

forskellen ud på FCK og de øvrige SKAL MAN SMADRE tophold i Superligae­n på et A4-ark, så handler det i bund og grund om, at Ståle Solbakken bygger hold op til Europa, mens resten er tilfredse med et højt Superliga-niveau.

Beviset faldt endnu en gang torsdag, hvor både FCM og Brøndby faldt igennem, mens FCK’s Europadna lyser som et neonlys.

Tankegange­n er da også lige så enkel som naturlig. Kan du begå dig i Europa, så er sandsynlig­heden for et godt resultat i Superligae­n vist også paent stor …

i gang med det 12. gruppespil i 13 saesoner NU SKAL FCK – og det er ganske enkelt en praestatio­n, der blaeser benene vaek under en. Enestående i dansk sammenhaen­g – og betydninge­n for dansk fodbold kan ikke overvurder­es.

Kampene mod Atalanta beviste endnu en gang, at det ikke handler så meget om modstander­en, men om, at FCK på de magiske Europa-aftener får alle tandhjul i maskinerie­t til at falde i hak.

Bare for at sige, at medmindre vi taler de virkelige giganter, så er FCK en ubehagelig modstander for de fleste.

Solbakken DET SKAL STÅLE og co. bevise mod russiske Zenit Skt. Petersborg, franske Bordeaux og tjekkiske Slavia Prag – og lad os bare lige tage det brede udsyn på.

På wauw-skalaen og muligheden for at fylde Parken, er det noget af en dødssejler!

Nu er de fleste af de fede hold selvfølgel­ig placeret i Champions League, men derfor havde det alligevel vaeret sjovt at se Chelsea, Arsenal Lazio eller Sevilla i Parken.

IKKE, men så kan vi glaede os over, at det er DET FIK VI en pulje med rimelige muligheder for sportslig succes.

Russiske Zenit Skt. Petersborg lader ikke til at have de seneste års sportslige styrke, men selvfølgel­ig med masser af Champions League-erfaring.

Bordeaux er kommet haltende fra start i ligaen, mangler en traener – og slaeber ikke rundt på vild europaeisk historik.

Slavia Prag er ganske enkelt et hold, som FCK skal kunne holde bag sig, og som heller ikke plejer at spille nogen stor rolle på den europaeisk­e scene.

bare at konkludere: Ned med den russiske DET ER VEL vodka, den franske rødvin og den tjekkiske øl – og så bør den stå på Europa League-fodbold for FCK efter nytår nok en gang.

For lige praecis med den type modstander­e, hvor Zenit Skt. Petersborg og Bordeaux ligger omkring Atalanta-niveau og Slavia Prag under, så er det en gruppe, hvor FCK blot skal finde Europa-bevidsthed­en frem og stå på de styrker, der gang på gang har skaffet så flotte resultater.

Selvfølgel­ig vil det blive en nogenlunde lige gruppe, men i Ståle Solbakken har FCK det ekstra Europatrum­fkort, der bliver spillet med succes igen og igen.

Voldsomt spaendende med Uffe Bech til Brøndby. PS:

På toppen kan han saette Superligae­n i brand, men hvor langt er han fra en anstaendig form, og hvor skal den lille raket egentlig spille henne på banen.

På wauwskalae­n og muligheden for at fylde Parken, så er det noget af en dødssejler!

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark