Ekstra Bladet

’VI HOLDER OS FRA GALSKABEN’

Kevin Magnussens team traekker offentligg­ørelsen af naeste års kørere lidt endnu. Kun småting man ngler, og den dramatiske transferso­mmer spiller ingen rolle hos Haas, fastholder teamchefen

-

MONZA (Ekstra Bladet): Med grandprixe­r to weekender i traek har der ikke vaeret tid til at fikse de sidste kontraktde­taljer hos Haas, men teamet er meget taet på at offentligg­øre, hvem der kører for årets Formel 1’s overraskel­se i de kommende saesoner.

Så teamchef Günther Steiner mødte op på Monza uden nyheder.

Alligevel formåede han at svare en smule anderledes på det samme spørgsmål, som han får stillet hele tiden …

Ingen dominoeffe­kt

Kørermarke­det har vaeret lidt af en thriller med en raekke overrasken­de transfers. Rokaderne har dog ingen påvirkning haft på beslutning­erne hos Haas-ledelsen, eller hvem de kigger på.

Der har ingen dominoeffe­kt vaeret trods aktivitete­n mellem Red Bull, Renault og McLaren, fastholder Steiner, ligesom Ferraris tøven ifølge teamchefen heller ikke har haft indflydels­e.

– Jeg føler mig rigtig godt tilpas.

Det er svaert at forklare, hvordan vi har det, men vi tager ikke del i al galskaben. Vi er et godt sted. Og jeg vil elske at annoncere i dag, hvem vi har, men der mangler bare et par småting, siger han.

– Vi er i en god position, hvad kontrakter angår. Og jeg føler mig sikker på, at vi har to gode kørere naeste år. Normalt er man i den situation. Hvem kan jeg få?

Plads til Ocon

– Mange har henvendt sig, og jeg respektere­r dem alle for at gøre det.

Kørermarke­det er ved at falde på plads.

Køreren, alle har travlt med at finde en plads til, efter Lawrence Stroll har overtaget Force India, er Esteban Ocon. Men den

Mercedes-støttede franskmand ender ikke hos Haas

– Vi har en good partner i Ferespekt rari. Jeg har respkt for Ocon, han er en dygtig kører, men hvorfor skulle vi gøre det? Vi kunne rode os ud i noget kontrounne versielt. Vi kunne tage ham, men måske beslutter vi IKKE at tage ham. Ingen fortaeller os, hvad vi skal gøre, siger Steiner.

I stedet naevnnes Charles Lepotentie­l clerc ofte som pontential afløser

for Romain Grosjean, hvis ikke monegasker­en bliver forfremmet til Ferrari.

Gør det godt

Før sin fornemme rookie-saeson har Leclerc også en fortid som testkører for Haas.

– Der findes et par kandidater derude, som endnu ikke har et saede.

Der er ikke mange. Han er naturligvi­s en af dem, men jeg ved ikke, hvad han gør til naeste år. Jeg har ingen informatio­n om hans kontraktsi­tuation hos Sauber, om han bliver hos dem, eller han skal til Ferrari.

– Charles gør det godt og har haevet sit niveau. Sidste år var vi betaenkeli­ge over at tage en rookie, men den prøve har han bestået.

Forløbet henover sommeren har vaeret noget nemmere for Günther Steiner og Gene Haas, end da de i 2015 skulle finde erfarne kørere til det debuterend­e team.

– I begyndelse­n var det svaert at finde nogen, som ville køre for os, og nu ønsker en del at køre for os af åbenlyse årsager, så det er aendret.

Alt er godt

– Jeg mister ikke søvn af frygt for ikke at have to gode kørere til naeste år; for det har vi allerede nu. Alt er godt, siger Haas-bossen.

Sammenlign­et med 2014 og 2016 virker Kevin Magnussen også utrolig afslappet omkring situatione­n.

– Erfaring spiller ind, og man bliver lidt mere haerdet, når man har prøvet det en to-tre gange. Men det er heller overhovede­t ikke lige så stresset, som det var de andre år, siger danskeren.

– Der er mange detaljer i sådan en kontrakt. Det er ikke ligesom hos McLaren eller et andet stort team, hvor der sidder en hel afdeling tilbage i England og arbejder på tingene, mens vi er ude og køre race. Det er os, der klarer aerterne her, og vi har travlt med at køre race. Vi stresser ikke og tager tingene, når der er tid til det, siger han.

 ??  ??
 ??  ?? – Det var godt at komme ud at køre i det våde føre, for det er ikke altid, at vi kommer ud, når det regner, sagde Kevin Magnussen.
– Det var godt at komme ud at køre i det våde føre, for det er ikke altid, at vi kommer ud, når det regner, sagde Kevin Magnussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark